Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Λάθος παλιά απόφαση έφερε άρση προστίμων λέει ο ΕΛΓΟ

Μνημείο απόλυτης κοροϊδίας απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελεί η μέσα σε ένα 24ωρο άρση από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα της εισήγησης προστίμων για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για μέρος ή όλο...

«Παγώνουν» για δυο χρόνια οι ειδικές εισφορές σε γάλα, κρέας υπέρ ΕΛΓΟ για τους σεισμόπληκτους

0
0

Δείτε εδώ την ακυρωτική απόφαση του ΕΛΓΟ για τα πρόστιμα.pdf

Μάλιστα, για το θέμα της επιβολής προστίμων εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από τον ΕΛΓΟ στις 12 Ιουλίου, ενώ για την απόφαση με την οποία εισηγήθηκε και έγινε παμψηφεί αποδεκτή η ακύρωση τους την ίδια ημέρα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (117η), κουβέντα.

Συγκεκριμένα η απόφαση που υπογράφουν ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΔΣ του ΕΛΓΟ κκ. Ν.Κατής και Αικ.Νίκου με θέμα «Άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις που καθυστέρησαν την υποβολή της Μηνιαίας Δήλωσης Ισοζυγίου Γάλακτος» αναφέρει τα εξής: Αποφασίζουμε παμψηφεί, την αποδοχή της από 26.06.2018 εισήγησης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος για την άρση του χρηματικού προστίμου της εισήγησης, που επιβλήθηκε σε επιχειρήσεις στην 95η /07.09.2017 Συνεδρίαση του Δ.Σ.».

Μένει τώρα να ακολουθήσουν, αν δεν έχει ήδη γίνει, και οι ακυρώσεις της αποστολής στον Εισαγγελέα, του φακέλου με στοιχεία για επιχείρηση που εδρεύει στη Θεσσαλία και διάθεσε στην αγορά την περίοδο από 14.03.2018 έως 7.05.2018 734 αρνιά προέλευσης «Ρουμανίας» ως «Ελληνικά», αλλά και της άρσης προστίμων για «άφαντα» ισοζύγια γάλακτος του 2016.

Στο κενό και η επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, με την οποία ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που ήταν ο ΕΛΓΟ εδώ και ένα χρόνο και γιατί έκανε τα στραβά μάτια στις επιχειρήσεις αγοραστών γάλακτος που δεν τηρούσαν ισοζύγια και εισηγείται τσουχτερά πρόστιμα, μετά την νέα τροπή που φέρνει η εισήγηση άρσης των κυρώσεων.

Ανακονωση ΕΛΓΟ

Η προαναγγελία του θέματος από το Agronews για σχετικό ρεπορτάζ της Agrenda προκάλεσε την αντίδραση του ΕΛΓΟ Δήμητρα η οποία όμως επί της ουσίας δεν λέει κάτι διαφορετικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΛΓΟ:

Με αφορμή σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας  «www.agronews.gr» με τίτλο: «εντός 24ωρου ο ΕΛΓΟ πήρε πίσω πρόστιμα για τα ισοζύγια γάλακτος», στην οποία υπάρχει προαναγγελία αναλυτικότερου ρεπορτάζ στην  εβδομαδιαία εφημερίδα “Agrenda” και για την ακριβή ενημέρωση των κτηνοτρόφων και όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγή, τυποποποίηση, εμπορία και διακίνηση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊοντων της χώρας μας, ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το ΔΣ του Οργανισμού κατά τη συνεδρίαση του στις 12 Ιουλίου 2018 αποφάσισε:

  • Την αποστολή στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις νόμιμες ενέργειες της έκθεσης ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε στις 07.05.2018 από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών – ελεγκτών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος  σε επιχείρηση με δραστηριότητα τη Σφαγή και την Εμπορία Κρέτος,  που εδρεύει στη Θεσσαλία και φέρεται ότι την περίοδο από 14.03.2018 έως 7.05.2018 διέθεσε στην αγορά επτακόσια τριάντα τέσσερα (734) αρνιά προέλευσης «Ρουμανίας», που δεν συμπεριλαμβάνονται σε εμπορικά υγειονομικά έγγραφα (τιμολόγια, δελτία αποστολής, πιστοποιητικά ενδοκοινοτικού εμπορίου – TRACES).
  • Να βεβαιωθούν στις αρμόδιες κατά τόπους Δ.Ο.Υ. προς είσπραξη, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ,  πρόστιμα που είχαν επιβληθεί   σε δεκαεννέα (19) επιχειρήσεις, για καθυστερημένη υποβολή «Ισοζυγίων Γάλακτος» το έτος 2016
  • Για τον ίδιο λόγο  να επιβληθούν πρόστιμα σε  σαρανταμία (41)  επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» το έτος 2017.
  • Τη διαβίβαση στο ΥΠΑΑΤ εισήγησης με  πίνακα είκοσι τεσσάρων (24) επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος προκειμένου να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν δήλωσαν, ως όφειλαν στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου ή/& γίδινου γάλακτος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2017.
  • Να αρθούν τέσσερα (4) πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ισάριθμες επιχειρήσεις από τις οποίες μια  δεν λειτούργησε ποτέ, δυο ήταν αδρανείς από  01.01.2012 και η τέταρτη  ήταν αδρανής από 30.12.2015.   

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία ανάκληση προστίμων, παρά μόνο άρση της επιβολής προστίμου που εσφαλμένα είχε επιβληθεί  με παλαιότερες αποφάσεις του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις τέσσερις (4) ανωτέρω επιχειρήσεις γεγονός που θα μπορούσε να είχε διευκρινιστεί με μια επικοινωνία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.

Φαίνεται ότι η δημοσιοποίηση της επιβολής των ποινών και η συνέχιση των ελέγχων που διενεργεί ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με άλλους φορείς με την εποπτεία, τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου κάποιους ενόχλησε. Τι να κάνουμε όμως; ας μην ανησυχούν και το πόρισμα θα σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και θα ακολουθήσουν και άλλα πορίσματα και η προσπάθεια για το χτύπημα της παραβατικότητας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire