BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων σε Αστακό και Αμφιλοχία Οκτώβριο & Νοέμβριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον Οκτώβριο στον Αστακό και συλλαλητήριο το Νοέμβριο στον κόμβο Αμφιλοχίας αποφάσισε η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ξηρομέρου.

acthnotrofoidiamartyria

9
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Οκτωβρίου 2018 έξω από την τράπεζα Πειραιώς στον Αστακό και συλλαλητήριο στις 8 Νοεμβρίου στον κόμβο της Αμφιλοχίας, αποφάσισε η ΟΑΣ Αιτωλ/νίας και ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ξηρομέρου ενάντια στην ασυδοσία των γαλακτοβιομηχανιών που προσπαθούν να επιβάλουν ακόμη μια μείωση στις τιμές του γάλακτος, όπως είπε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5.

Όπως μεταφέρουν οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, οι τιμές που λαμβάνουν από τις γαλακτοβιομηχανίες (75-80 λεπτά) για την αγορά της φετινής παραγωγής κυμαίνονται  περίπου στα 20 λεπτά κάτω από τις περσινές.

Ο κ. Κοτοπούλης αναφέρθηκε  επίσης σε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο όπως, οι καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων για καταστροφές από καιρικά φαινόμενα προηγούμενων ετών, η ελλειπής δακοκτονία από την περιφέρεια και  το αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος, ζητώντας την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την επικαιροποίηση των γεωτρήσεων που έχουν στα χωράφια τους οι αγρότες, ώστε να είναι ενταγμένοι στο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος  καθώς και να δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (που λήγει στις 30/9).

Πηγή: agriniosite.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία