BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Λαρισαίοι συνεταιριστές για επιμόρφωση στην Ισπανία

Για θέματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, έρευνας, νέων τεχνολογιών αλλά και σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας συνεταιρισμών ενημερώθηκαν τα μέλη της Διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαχανοπαραγωγών Νέας Φιλιππούπολης Λάρισας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαλένθια της Ισπανίας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus και του Οργανισμού ESMOVIA.

alarisaioisynetairistesispania

23
0

Όπως μεταφέρουν οι Λαρισαίοι συνεταιριστές «στην επίσκεψή μας ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία αγροτικού σχολείου, ιδιωτικής εταιρείας έρευνας (Αγροτικής Τράπεζας Βαλένθια), μάθαμε για τις υδροπονικές μεθόδους παραγωγής, τη βελτίωση ποιότητας ύδατος ποτίσματος αλλά και για την πρωτοποριακή μέθοδο καλλιέργειας ντομάτας σε περιβάλλον με μεγάλες θερμοκρασίες, βάσει προγράμματος της Κομισιόν, λόγω της συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη». Επισκέφθηκαν, ακόμη, μια μεγάλη οινοποιητική μονάδα με ποσοστό 95% σε εξαγωγές στην πόλη Requena και έμαθαν για τους ορυζώνες, καθώς τα κυριότερα προϊόντα της περιοχής είναι τα εσπεριδοειδή και το ρύζι.

H Ισπανία εδώ και 20 χρόνια έχει αναδιαρθρώσει τις καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της χώρας για μεγιστοποίηση των παραγωγικών αποδόσεων σε αγροτικά προϊόντα και με την κτηνοτροφία να αναπτύσσεται στις βόρειες περιοχές.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαστογιαννούδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γεωργάκης, Χρήστος Τερζούδης ως μέλη του Συνεταιρισμού, όπως και οι Χρήστος Τσιτσανούδης, Νικ. Τσιτσανούδης, Γιάννης Τσιτσανούδης, Δημ. Παπαμιχαήλ, Αθαν. Πιτσίλκας και Χρήστος Μπουχουρίδης.

 

Πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία