BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έφτιαξαν μοσχαρίσια μπριζόλα στο εργαστήριο

Επιστήμονες της ισραηλινής νεοφυούς επιχείρησης Aleph Farms δημιούργησαν την πρώτη μπριζόλα από κύτταρα αγελάδας. Μπριζόλα με εμφάνιση και γεύση (παρ)όμοια με τη γνωστή μας μοσχαρίσια μπριζόλα.

alephfarmstakelab

6
0

Απέσπασαν τέσσερις τύπους κυττάρων από την αγελάδα, φρόντισαν να τα θρέψουν ώστε να αλληλεπιδράσουν το ένα με το άλλο και να πολλαπλασιαστούν, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν αποτελούσαν μέρος του σώματος του ζώου. Πρόθεσή τους ήταν να δημιουργήσουν μια δομή παρόμοια με μυϊκό ιστό.

Η μπριζόλα παρήχθη σε συνεργασία με το Technion Israel Institute of Technology με στόχο να υπάρξει μια εναλλακτική στην παραδοσιακή μπριζόλα, εναλλακτική που δεν αποφεύγει μόνο το στάδιο της σφαγής του ζώου αλλά είναι και βιώσιμη περιβαλλοντικά.

Η εν λόγω μπριζόλα είναι απλώς πρωτότυπο και έχει την ίδια εμφάνιση με τη συμβατική μοσχαρίσια. Επιπλέον, δεν απαιτούνται τα στρέμματα γης, οι ποσότητες νερού, οι βοοτροφές και όλοι οι άλλοι πόροι που χρειάζεται η εκτροφή βοοειδών για παραγωγή κρέατος.

«Διαμορφώνουμε το μέλλον της βιομηχανίας κρέατος, στην κυριολεξία» διατείνεται ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Aleph Farms, Ντιντιέ Τούμπια. «Στην Aleph Farms, αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία. Κάναμε το όραμα πραγματικότητα με το να δημιουργήσουμε μια μπριζόλα υπό ελεγχόμενες συνθήκες» προσθέτει ο ίδιος.


Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία