BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προχωρούν οι δασικοί χάρτες που έχουν αναρτηθεί στο 57%

Ως μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, χαρακτήρισε από την Κρήτη τους δασικούς χάρτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μεταφέροντας πως μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στο 57% της επικράτειας και σημειώνοντας ότι σε ένα μεγάλο μέρος τους έχουν επικυρωθεί.

adasikoixartestathakhscrhth

0
0

Μιλώντας στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο περιθώριο εκδήλωσης του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών και την Περιφερειακή Ενότητα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με θέμα «Δασικοί χάρτες, παράθυρο στο μέλλον», ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε δασικούς χάρτες επικυρωμένους στο 1% της ελληνικής επικράτειας.

«Ο σχεδιασμός είναι μέχρι τέλος του 2019 να έχουμε φθάσει σε ποσοστό 80-90% των δασικών χαρτών όλης της χώρας. Οι δασικοί χάρτες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο μαζί με τη χάραξη των αιγιαλών που είναι σε εξέλιξη. Από κοινού αυτά τα τρία θα δώσουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα από το 2020 και μετά να είναι μια κανονική χώρα με δασολόγιο, κτηματολόγιο, χρήσεις γης και αιγιαλούς», σημείωσε ο ίδιος.

Σχετικά με τις αντιρρήσεις, ο υπουργός υποστήριξε ότι εξελίσσονται πολύ καλά, χαρακτηρίζοντάς τες αναπόσπαστο κομμάτι της μεταρρύθμισης, που όπως είπε «οδηγεί στο λογικό αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε». Πρόσθεσε ακόμη ότι σε δύσκολες περιφέρειες, όπως η Πελοπόννησος, αυτές προχώρησαν ομαλά.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Δασαρχείου Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, η διαδικασία των αντιρρήσεων ξεκινά στα Χανιά στις τρεις Επιτροπές Εξέτασης. Πρώτα, θα αναζητηθούν τα πρόδηλα σφάλματα και στη συνέχεια οι υπόλοιπες αντιρρήσεις. Η αρχή θα γίνει από τα Περιβόλια. Το υπόλοιπο του Νομού έχει ανατεθεί σε μελετητή από τον οποίο έχει ήδη παραδοθεί το 30% των χαρτών, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο ελέγχου.

 

Πηγή: ert.gr, naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία