BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έκλεισαν εκκρεμότητες για λίμνη Παμβώτιδα και Σχινιά

Ολοκληρώθηκαν οι υποθέσεις (EU Pilot 6056/14 και EU Pilot 5712/2013) που αφορούσαν ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποβάθμιση της λίμνης Παμβώτιδας και της περιοχής Σχινιά.

alimnhpambwtida_eurokinissi

10
0

Σχετικά με την EU Pilot 6056/14 που αφορούσε ερώτημα της ΕΕ για την προστασία της Παμβώτιδας και την έκδοση σχετικού ΠΔ, καθώς και για το εάν εξετάζεται η κατασκευή νέου στίβου θαλάσσιου σκι στο σημείο, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απεστάλη επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, συντάχθηκε σχέδιο ΠΔ για την προστασία της λίμνης, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία έπειτα από τη διαδικασία διαβούλευσης.

Επιπλέον, το ΥΠΕΝ ενημέρωνε ότι προκειμένου να μελετηθεί με ορθό διοικητικό και επιστημονικό τρόπο η διαχείριση και προστασία αυτού του σημαντικού οικοσυστήματος, η περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας εντάχθηκε - στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020) - στο πρόγραμμα εκπόνησης ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων και διαχείρισης για όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000. Με τη συγκεκριμένη επιστολή, θεωρείται ότι η υπόθεση EU PILOT έκλεισε.

Μαζί με το θέμα της Παμβώτιδας ολοκληρώθηκε και το ζήτημα με τον Σχινιά, καθώς το 2018 προχώρησε η κατεδάφιση εστιατορίων που υπήρχαν μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι «έχει κλείσει πολλές εκκρεμείς υποθέσεις EU-PILOT κατά της χώρας μας με αποτέλεσμα η Ελλάδα σήμερα να έχει περιορίσει ή να έχει εξαλείψει την καταβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, typos-i.gr / φωτογραφία εξωφύλλου: eurokinissi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία