BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Αρχίζει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου τις εργασίες του το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019.

adelphieconomicforumlogo1

23
0

Με εκπροσώπους από 24 χώρες, 500 ομιλητές από όλο τον κόσμο, 95 θεματικές ενότητες, 2.500 συνέδρους και πάνω από 150 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η διεθνής συνδιάσκεψη, που φέτος φέρει τον τίτλο 'Inclusive Growth' (Ανάπτυξη χωρίς Αποκλεισμούς), θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών και το Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας θα παρευρεθεί στο Φόρουμ: ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και Ευρωπαίοι Επίτροποι, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, κεντρικοί τραπεζίτες, και εκπρόσωποι διεθνούς κύρους και επιρροής από την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία των πολιτών που εκκινούν από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Ασία.



Η ημερήσια διάταξη της συνδιάσκεψης περιλαμβάνει θέματα αιχμής, που περιστρέφονται γύρω από τέσσερις άξονες: τις διεθνείς γεωπολιτικές τάσεις, τις επιχειρηματικές και επενδυτικές σχέσεις στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ενόψει και των Ευρωεκλογών, και τις προοπτικές για την Ελλάδα.

Έμφαση θα δοθεί στις μεταβολές και τις ανακατατάξεις που φέρνει η Δ' Βιομηχανική Επανάσταση, στις νέες τεχνολογικές τάσεις, στο μέλλον του λιανεμπορίου, στην τεχνολογία πληρωμών, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο μέλλον των ταξιδιών.

Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φόρουμ έχουν συμβάλει διεθνείς οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Επίσης, συμμετέχουν δεξαμενές σκέψης όπως το Ινστιτούτο Brookings, το Atlantic Council, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και η Google.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία