BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Η προοπτική νέων τυροκομικών προϊόντων στο Κιλκίς

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του προγράμματος «HORIZON 2020 | NEXTFOOD: Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του Αγροδιατροφικού Τομέα (https://www.nextfoodproject.eu/)» διοργάνωσε συνάντηση φορέων και εταιρειών παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στο Νομό Κιλκίς, στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

anextfoodkilkisparadosiatyroko

8
0

Βασική επιδίωξη είναι η παραγωγή νέου τυροκομικού προϊόντος γεωγραφικής ταυτότητας με στοιχεία παράδοσης και η αναζήτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση της μεταποιητικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, όπως και η διασφάλιση της υγιεινής.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι χρειάζεται να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τη συνεργασία και των κτηνοτρόφων-παραγωγών, για τη διεξοδική διερεύνηση των μεθόδων και δεξιοτήτων που απαιτούνται για την παραγωγή του νέου τυροκομικού προϊόντος.

Όπως μεταφέρεται, η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων υποστήριξε ότι το τυροκομικό προϊόν θα πρέπει να βασίζεται στην προσφυγική παράδοση (κατ' εξοχήν ποντιακή) και να είναι από αγελαδινό γάλα, με ένα δεύτερο προϊόν από γίδινο γάλα να ακολουθεί την παράδοση των αυτόχθονων κατοίκων (Βλάχων-Σαρακατσαναίων).

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ανέφερε ότι η δυναμική της κτηνοτροφίας του Ν. Κιλκίς επιβάλει να δοθεί το στίγμα στα τυροκομικά προϊόντα του Νομού με ιδιαίτερα και αυθεντικά προϊόντα που θα ταυτοποιούν το σύνολο της παραγωγής. Η όλη προσπάθεια, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ενδυναμώσει το βιοτικό επίπεδο των δοκιμαζόμενων κτηνοτρόφων και θα ενισχύσει την επιστροφή κατοίκων στην ερημοποιημένη ύπαιθρο του Νομού.

 

 

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

26ης Οκτωβρίου, 64 - ΤΚ 54627, Θεσσαλονίκη

τηλ: 2313 330 306, fax: 2313 330 007

email: info@agromacedonia.gr

www.agromacedonia.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία