BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Με ανοιξιάτικη διάθεση μπήκε ο Μάρτης

Κλείνοντας ο Φεβρουάριος, η εικόνα για την κατανομή των βροχοπτώσεων στη χώρα, όπως προκύπτει από την ανάλυση 330 σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, εμφανίζει εντυπωσιακά υψηλές μηνιαίες τιμές βροχόπτωσης στα ανατολικά και νότια της χώρας, ενώ αντιθέτως, πολύ χαμηλά ήταν τα ύψη βροχής στα δυτικά και βόρεια. Σήμερα, πρώτη μέρα του Μαρτίου αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις.

anoixiatikhdiatheshglaros

27
0

1) Το τριήμερο 05-07 Φεβρουαρίου 2019 ισχυρή κακοκαιρία επηρέασε τη χώρα με μεγάλα ύψη βροχής αρχικά στη Μαγνησία και Εύβοια και αργότερα στη Δυτική Κρήτη.

2) Το πενθήμερο 13-17 Φεβρουαρίου 2019 (κακοκαιρία Χιόνη) ψυχρές αέριες μάζες πάνω από τη χώρα, προερχόμενες από τη Βόρεια Ευρώπη, οδήγησαν στη δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών στη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα πολύ θυελλώδεις ανέμους και μεγάλα ύψη βροχής και χιονιού που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη όταν παρασύρθηκε το όχημά τους από ορμητικά νερά χειμάρρου. Σημαντικά προβλήματα και ζημιές δημιούργησαν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Το συνολικό ύψος υετού στην Εύβοια και την Κρήτη ξεπέρασε τα 400 mm, ενώ εκτιμάται ότι το ύψος του νέου χιονιού στα ορεινά της Αν. Στερεάς και της Κρήτης ξεπέρασε το 1 m.



3) Το τετραήμερο 23-26 Φεβρουαρίου 2019 (κακοκαιρία Ωκεανίς) εκ νέου ψυχρές αέριες μάζες από την Ανατολική Ευρώπη επηρέασαν τον καιρό, με ισχυρές χιονοπτώσεις στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, το Πήλιο και την Εύβοια και πολύ θυελλώδεις ανέμους για τουλάχιστον τρία 24ωρα. Βαρομετρικό χαμηλό νότια της Κρήτης προκάλεσε εξαιρετικά ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Κρήτη, που έφθασαν τοπικά συνολικά στα 600 mm, και συνοδεύτηκαν από καταστροφές και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Εκτιμάται ότι ύψος του νέου χιονιού στα ορεινά της Αν. Στερεάς και της Κρήτης ξεπέρασε τα 1.5-2 m.

Σήμερα, πρώτη μέρα του Μαρτίου αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις.

Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 3 έως 17, στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά από 3 έως 14, στην Πελοπόννησο από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 16, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 7 έως 16, και στην Κρήτη από 6 έως 17.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φυσούν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα εκδηλωθούν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα εκδηλωθούν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις, έντασης 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.


Πηγή: meteo.gr 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία