BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Οι καταστροφές στην Κρήτη στη συνάντηση Αραχωβίτη-Πολάκη

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, προκειμένου να συζητήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία για την αποζημίωση και στήριξη του εισοδήματος και της παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, που επλήγη από την πρόσφατη κακοκαιρία.

araxwbithspolakhskatastrofeskrhthmar19

11
0

Ο κ. Αραχωβίτης, στα πλαίσια της επιτόπιας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στα Χανιά την Τρίτη, έκανε γνωστό ότι θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Φάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ενημέρωσε τον κ. Πολάκη ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και με τους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού, Γιώργο Σταθάκη, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη και ότι ήδη γίνονται εκτιμήσεις ζημιών από τον Οργανισμό, ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τη στήριξη της φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και την αποκατάσταση των υποδομών, έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος της περιοχής να μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριότητά του.» Πρόσθεσε ακόμη ότι αναλυτικά το ποια εργαλεία θα αξιοποιηθούν κατά περίπτωση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι «φέτος δεν είχαμε μία, αλλά τρεις καταστροφές στα Χανιά, με σκληρότερη και πιο καταστροφική την τελευταία. Υπάρχει απώλεια εδαφών, φυτικού κεφαλαίου, δέντρων, υποδομών, αντλιοστασίων, αρδευτικών δικτύων, μηχανημάτων, σταυλικών εγκαταστάσεων, σε μεγάλη έκταση του Νομού, με καρδιά τον Πλατανιά, αλλά και στην Κίσσαμο, τα Σφακιά, το Σέλινο και τον Αποκόρωνα. Έχουν χαθεί πρόβατα, που τα ‘χει πάρει ο ποταμός ή τα έχει πλακώσει η λάσπη. Καταστράφηκαν σε μεγάλη έκταση δημόσιες υποδομές και είχαμε μία πολύ γρήγορη αντίδραση συνολικά στο να αποκαταστήσουμε κατ’ αρχήν την πρόσβαση. Έχουν χαλάσει αγροτικοί δρόμοι στους οποίους θα πρέπει να παρέμβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.» Ο κ. Πολάκης κλείνοντας διαβεβαίωσε για την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει σοβαρά, άμεσα και γρήγορα όλη την παραγωγή της περιοχής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία