BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ανοίγει το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης

Από σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου θα αρχίσει να λειτουργεί το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης που στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι) και θα εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας και περισσότερους από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ, με τους πολίτες να έχουν πια τη δυνατότητα να δηλώσουν στην Αθήνα την ιδιοκτησία τους στην περιφέρεια της χώρας.

aethnikokthmatologiokentrikathinamar19

4
0

Στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης που θα βρίσκεται σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τα τέλη κτηματογράφησης, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών στους ψηφιακούς χάρτες του Ελληνικού Κτηματολογίου και ό,τι άλλο απαιτείται για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους.

Το ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00πμ-16:00μμ και Τετάρτη από τις 08:00πμ έως τις 20:00μμ.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του ο πολίτης είναι απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου ιδιοκτησίας (πχ. συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του διαβατηρίου, καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ του (πχ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμό ΔΕΗ).

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος δήλωσε σχετικά: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους. Για τη διευκόλυνση όσων πολιτών διαμένουν στην Αττική, μεριμνήσαμε για τη λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποβάλλοντας τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους ορθά και έγκαιρα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία