BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά της Λαμίας

Σε εξέλιξη είναι το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου δύο μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια πλευρά της Λαμίας.

alamiafwtiesjuly10

10
0

Η πρώτη με το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Δίβρη, με τις φλόγες λόγω του δυνατού αέρα να φτάνουν στο χωριό. Ξεκίνησε γύρω στις 14:30μμ, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, και αμέσως πήρε διαστάσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το lamiareport.gr, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το βουνό.

Πρόκειται για μία περιοχή που δεν μπορούν να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη πλατεία, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη Canadair και δύο πετζετέλ (PZL).

Στη Δίβρη βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με το νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Επίσης, δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Γύρω στις 15:00μμ δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Οι φλόγες κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο μεταφέρεται ότι η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς, με τα πράγματα να είναι δύσκολα αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στο σημείο εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί, επίσης, στην περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και στη Λυγαριάς, βόρεια της Λαμίας, που όμως δεν πήρε διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες την πρόλαβαν πριν επεκταθεί.

 


Πηγή: lamiareport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία