BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ρύθμιση για οφειλές προς γεωτεχνικούς ζητά η ΠΟΓΕΔΥ

Στο θέμα των ανεξόφλητων δαπανών, οι οποίες προέκυψαν κατά τα οικονομικά έτη 2013, 2014, 2015 και 2016, ως προς τους ελέγχους των Γεωτεχνικών Υπαλλήλων των Περιφερειών επανέρχεται η ΠΟΓΕΔΥ, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση από τις αρμόδιες αρχές και διευκρινίζοντας πως θα διεκδικήσει τις οφειλές με κάθε νόμιμο μέσο.

stavloi_meiosi_karasmanis

8
0

Σε ανεξόφλητες οφειλές γεωτεχνικών υπαλλήλων των  Περιφερειών αναφέρεται η Ομοσπονδία που προέκυψαν από ελέγχους στο πλαίσιο της Κτηνιατρικής Υγειονομικής Επιθεώρησης και τον έλεγχο των ζώων και των ζωικών προϊόντων, την Φυτοϋγειονομική Επιθεώρηση και τον Φυτοϋγειονομικό έλεγχο των φυτών και των φυτικών προϊόντων ή άλλων αντικειμένων, την Επιθεώρηση και τον Έλεγχο ποιότητας και καταλληλότητας των τροφίμων φυτικής προέλευσης καθώς και τον Έλεγχο των ζωοτροφών και δεν έχει καταστεί δυνατή η πληρωμή των αποζημιώσεων σε Ελεγκτές Γεωτεχνικούς που διενήργησαν ελέγχους, διότι έχουν ανακύψει ζητήματα σχετικά με την παραγραφή των απαιτήσεων.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε καμία Νομοθετική διάταξη για την αποκατάσταση της αστοχίας του N. 4691/2020 ,που σύμφωνα με το Άρθρο 20 Εκκαθάριση δαπανών …... 2. Δαπάνες για ελέγχους των Περιφερειών, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 3460/2006 (Α΄ 105), οι οποίες προέκυψαν κατά τα οικονομικά έτη 2013, 2014, 2015 και 2016, εκκαθαρίζονται σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού των οικείων Περιφερειών έτους 2020, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και των διατάξεων περί παραγραφής, μέχρι συνολικού ποσού δαπανών έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ για το σύνολο των προαναφερομένων οικονομικών ετών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ.

«Η ανωτέρω διάταξη θα έπρεπε να αναφέρει ρητά ότι οι δαπάνες για τους εν λόγω ελέγχους των Περιφερειών, οι οποίες προέκυψαν κατά τα οικονομικά έτη 2013, 2014, 2015 και 2016,  θα εκκαθαριστούν στο σύνολό τους σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού των οικείων Περιφερειών έτους 2020, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, καθώς και των διατάξεων περί παραγραφής (ν. 2362/1995, Α΄ 247 και ν. 4270/2014, Α΄ 143)» συνεχίζουν οι Γεωτεχνικοί.

«Αντ’ αυτού, ανερμήνευτα, χωρίς καμία λογική, νομοθετήθηκε η εκκαθάριση μέχρι συνολικού ποσού δαπανών έντεκα χιλιάδων (11.000) ευρώ για το σύνολο των προαναφερομένων οικονομικών ετών. Σημειώνεται ότι η πραγματική δαπάνη για τις περισσότερες Περιφέρειες, υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των 11.000 ευρώ. π.χ. για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι ανεξόφλητες δαπάνες είναι 103.414,76 ευρώ», υποστηρίζεται.

Επισημαίνεται επίσης ότι –κατά τους ισχυρισμούς της ΠΟΓΕΔΥ- η Πολιτεία δεν «χορηγεί» κάποιο ποσό στους Γεωτεχνικούς, διότι το σύνολο της δαπάνης αυτής είχε αποδοθεί εμπρόθεσμα όπως προβλεπόταν στην ισχύουσα Νομοθεσία, από τους υπόχρεους συναλλασσόμενους πολίτες στο ΥΠ.Α.Α.Τ.. «Δηλαδή ενώ το Υπουργείο είχε εισπράξει το συνολικό ποσό για την καταβολή της αποζημίωσης των Ελεγκτών, νομοθετεί την καταβολή μέρους του ποσού αυτού, το ίδιο για όλες τις Περιφέρειες» λένε ο Γεωτεχνικοί. 

«Κατόπιν των ανωτέρω και θεωρώντας πως ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα πρέπει να αρθεί άμεσα η αστοχία του άρθρου 20 του Ν. 4691/2020 και να γίνει Νομοθετική ρύθμιση για την  απόδοση του συνόλου της αποζημίωσης στους Ελεγκτές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία