BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Έφυγαν για Ιταλία 35 τόνοι extrissimo ελαιόλαδο με 4,09 ευρώ το κιλό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγιών Λακωνίας πραγματοποίησε δημοπρασία έξτρα παρθένου ελαιολάδου 35 τόνων περίπου, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του εργοστασίου.

ezgif-1-e085199af8

237
0

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Χατζηχαραλάμπους, «η ποσότητα αυτή αγοράστηκε από ιταλική εταιρεία, ωστόσο όλες οι προσφορές βρίσκονταν πολύ κοντά μεταξύ τους, ξεπερνώντας τα 4,0 ευρώ το κιλό».

Εποχή κυνηγιού κηρύσσει η ιταλική βιομηχανία

Αποθέματα υπάρχουν υποστηρίζουν οι ανακοινώσεις του κλάδου στην Ιταλία, ωστόσο τα δημοσιεύματα θέλουν τη βιομηχανία να έχει κηρύξει εποχή κυνηγιού για καλά έξτρα παρθένα.

Δεν είναι μόνο οι εκτιμήσεις για χαμηλή σοδειά σε Ιταλία και Ισπανία, αυτό που φαίνεται να έχει αναστατώσει τον κλάδο ελαιολάδου στην γειτονική Ιταλία. Το μείγμα καθίσταται πλέον πιο εκρηκτικό και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, με τα ελαιοτριβεία να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως θα περάσουν μια αύξηση της τάξης του 30% στα κοστολόγιά τους προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Αυτή η «τέλεια καταιγίδα» που περιγράφουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο θέλει μια παραγωγή που μετά βιας θα αγγίξει τους 230.000 τόνους, αρκεί να ελαιοποιηθεί το σύνολο των ποσοτήτων καρπού που είναι σε θέση να δώσει φέτος ο ελαιώνας της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία