BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταστροφές έως 100% στις δενδρώδεις καλλιέργειες της Ροδόπης από το χαλάζι

Ακτινιδιές σπασμένες πάνω στο άνθος, ξεσταχυασμένα σιτηρά, τραυματισμένος αραβόσιτος, σπαράγγια μη εμπορεύσιμα. Αυτές τις πληγές μετράνε οι παραγωγοί σε αρκετούς οικισμούς της Ροδόπης, από τη χαλαζόπτωση της Μεγάλης Παρασκευής.

halazi-rodopi

30
0

Το χαλάζι δεν ήταν μεν πολύ μεγάλο, ήταν όμως πυκνό και σε μεγάλη ένταση και κατέστρεψε καλλιέργειες, όπως δενδρώδεις ακτινιδιές και κερασιές 100% και όχι μόνο για φέτος.

Κλιμάκιο Γεωπόνων του ΕΛΓΑ Θράκης με επικεφαλής τον προϊστάμενο, Δημήτρη Πανταζή, έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις και ξεκινώντας και την η αναγγελία των ζημιών με χρονικό ορίζοντα 15 μέρες στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Μαζί με το κλιμάκιο των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ, το παρών τους έδωσαν οι εκπρόσωποι του πρώτου και του δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας πως από την πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι είναι δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών, για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε και ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκης.

Ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ πάντως κάλεσε τους παραγωγούς να προχωρήσουν σε σχεδιασμό αντιχαλαζιακής προστασίας, η οποία μάλιστα επιδοτείται.

Από την πλευρά τους οι αγρότες ζητούν από την Πολιτεία να τους βοηθήσει ουσιαστικά, στο κομμάτι της αντιχαλαζιακής προστασίας, «με την εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου με εμπροσθοβαρή ρόλο στο κράτος», όπως αναφέρουν.

πηγή: ertnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία