Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Brand name

Την άνοιξη του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο κρασί «Κώδικας»

Το νέο ιδιαίτερο κρασί με την ονομασία «Κώδικας» αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Οινοποιίας «Λαφαζάνης» με την «Νέστωρ Οινοποιητική Μεσσηνίας Α.Ε.» και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017.

Την άνοιξη του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο κρασί «Κώδικας»

51
0
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κρασί και η συνεργασία αυτή άγγιξε όλα τα στάδια παραγωγής του. Τα δύο οινοποιεία έδωσαν τις καλύτερες ερυθρές τους ποικιλίες. Αγιωργίτικο, Tannat, Syrah από το κτήμα του οινοποιείου στη Νεμέα και Cabernet Sauvignon και Merlot από τα πιο εκλεκτά αμπελοτόπια της Τριφυλίας.

Οι ποικιλίες είναι 5 όσοι και οι οινολόγοι των οινοποιείων! Ο οινοποιός και οινολόγος Σπύρος Λαφαζάνης, ο Σταύρος Ταμπούκος, οινολόγος παραγωγής στην Νεμέα, η Σταματίνα Τετώρου, οινολόγος παραγωγής στην Τριφυλία, ο Κωνσταντίνος Νοδάρας οινολόγος καθώς και ο εμπνευστής και νεότερος ανερχόμενος οινολόγος Βασίλης Λαφαζάνης. Η αρχική ιδέα ήταν του Βασίλη Λαφαζάνη ο οποίος κατονόμασε το κρασί «Κώδικας», λόγω της πολυποικιλιακής του σύνθεσης και της μυστικότητας του blend. Στην αρχή φτιάχτηκαν 5 διαφορετικά blends με δείγματα από κρασιά που ωρίμαζαν στα βαρέλια των οινοποιείων.Ο Σπύρος Λαφαζάνης με τον Άρη Σκλαβενίτη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια οινοποίησης της οικογένειας Λαφαζάνη, ειδικοί γευσιγνώστες και δημοσιογράφοι οίνου, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα master class υπό την καθοδήγηση του Άρη Σκλαβενίτη – καλύτερο Έλληνα Somellier για το 2016 – και να δοκιμάσουν τους 5 διαφορετικούς συνδυασμούς συνεισφέροντας με την άποψή τους στην επιλογή του καλύτερου blend για τον «Κώδικα». Επικράτησε το blend με τον αριθμό «5»! Και ήρθε η ώρα να εμφιαλωθεί.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το σχεδιασμό της ετικέτα
Ακόμα μια συνεργασία προέκυψε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την καθηγήτρια εφαρμοσμένων τεχνών κ. Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, που έδωσε ως case study στους φοιτητές της την δημιουργία της ετικέτας του «Κώδικα».Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο μάθημα γραφιστικής στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού Προϊόντων στην Σύρο, 50 φοιτητές παρουσίασαν τις ιδέες τους σε μια τρίωρη παρουσίαση στο αμφιθέατρο. Ο εμπνευστής του «Κώδικα» Βασίλης Λαφαζάνης και η Εμπορική Διευθύντρια Αθηνά Λαφαζάνη, βρέθηκαν εκεί και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των φοιτητών. Συζήτησαν για το κρασί, την γευσιγνωσία και την οινοποίηση, για το μέλλον του «Κώδικα» και άλλα πολλά ερωτήματα που προέκυψαν από την μελέτη που έκαναν οι φοιτητές πάνω στο κρασί. Οι προτάσεις των φοιτητών πάρα πολλές, εμπνευσμένες από σύγχρονους και αρχαίους κώδικες επικοινωνίας. Οι φοιτητές κλήθηκαν πλέον, να δώσουν τα τελικά τους σχέδια για την ετικέτα του «Κώδικα» τον Φεβρουάριο ως εργασία του εξαμήνου τους και μία από αυτές θα επιλεχθεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία