Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Brand name

Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2016 από το οινοποιείο Χατζηδάκη

Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2016 από το οινοποιείο Χατζηδάκη

0
0

Καλοκαίρι 2017, η μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή μας, εκείνη του πατέρα μας...

Σαντορίνη 2016, τρύγος, κούραση, αγκαλιές, ένταση, μεράκι, ξενύχτια πάνω από τα πιεστήρια, αγάπη, θυμός, χαμόγελα, συζητήσεις, υποδείξεις, δάκρυα, διαλογή, πείσμα, σφιχτές αγκαλιές με τον πατέρα μας...

Σαντορίνη εσοδείας 2016. Μία δεξαμενή, μένει και περιμένει υπομονετικά τη σειρά της. Δεν προλαβαίνει να εμφιαλωθεί πριν τις 11 Αυγούστου...

Σαντορίνη Σκυτάλη εσοδείας 2016,

12 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες.

Ακόμη κι από εκεί ψηλά εξακολουθείς να μας εμπνέεις και να μας καθοδηγείς να συνεχίσουμε το όραμά σου... για εμάς είναι στόχος και τρόπος ζωής Στέλλα Αντώνης Αριάδνη

Η ετικέτα το νέου κρασιού Σαντορίνη Σκυτάλη 2016 είναι σκίτσο της Στέλλας Χατζηδάκη.

Η ΟΜΑΔΑ

Στέλλα Χατζηδάκη Έλενα Αλευρά - Οινολόγος Στέλλα Παπαδημητρίου- Οινολόγος Γεωπόνος Μαρία Γαλαίου - Τεχνολόγος Τροφίμων Μαριέττα Σαμαρά - Οινολόγος Ανδρέας Ρούσσος - Τεχνολόγος Γεωπόνος Σαμψών Φύτρος - Προγραμματιστής Kimi Riza Αντώνης Χατζηδάκης Αριάδνη Χατζηδάκη

Η απόφαση...

Η Στέλλα Χατζηδάκη, πήρε τη γενναία απόφαση «κόντρα στις σειρήνες», να μην πουλήσει τη «ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ & ΣΤΥΛ I ΑΝ Η ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΠΕ». Είναι έτοιμη να παλέψει και να συνεχίσει το όραμα του πατέρα της, έχοντας στο πλευρό της όλους τους νέους συνεργάτες της, που εργάζονται με πάθος και μεράκι για αυτό το σκοπό. Δίπλα στη Στέλλα Χατζηδάκη, ως εκπρόσωπος των ανηλίκων τέκνων, Αντώνη και Αριάδνης Χατζηδάκη, βρίσκεται η μητέρα της που μαζί με τον αείμνηστο Χαρίδημο είχαν ιδρύσει το Οινοποιείο Χατζηδάκη και εργαζονταν σκληρά για το κοινό τους όραμα τα πρώτα 10 χρόνια της ύπαρξης του Οινοποείου.

Ο στόχος...

Στόχος της ομάδας Χατζηδάκη είναι να συνεχίσει να παράγει οίνους φυσικούς που θα έχουν τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του Χαρίδημου. Αυτός είναι και ο λογος που εκτός από τη βοηθό του Στέλλα Παπαδημητρίου Οινολόγο Γεωπόνο, που ήταν δίπλα του από το 2016 η οποία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία, τον δύσκολο τρύγο 2017, μετά την απώλειά του, μία άλλη νέα ταλαντούχα Οινολόγος από16/3/2018, ήρθε να προστεθεί στην ομάδα μας! Είναι η κ. Έλενα Αλευρά που ήταν δίπλα στον Χαρίδημο το 2008. Ασπάζεται κι εκείνη τη φιλοσοφία του, κάτι πολύ σημαντικό για τη Στέλλα Χατζηδάκη, που θέλει να συνεχίσει το όραμα του πατέρα της. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως αυτές οι δυο υπέροχες συνεργάτιδές μας, που εκείνος είχε επιλέξει, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχοντας η μία γνώσεις από τον τρόπο που οινοποιούσε ο Χαρίδημος Χατζηδάκης 10 χρόνια πριν και η άλλη τη γνώση από τα δύο τελευταία έτη!


Ενημέρωση σχετικά με τις νέες εσοδείες...

Το Σαντορίνη 2017, οινοποιήθηκε στο Οινοποιείο της Ένωσης θηραϊκών Προϊόντων.

Λόγω της απώλειας του Χαρίδημου, το Οινοποιείο Χατζηδάκη παρέμεινε κλειστό για δέκα ημέρες, στην ακμή του τρύγου. Χάθηκε ένας σπάνιος άνθρωπος, τα σταφύλια δεν είχε καμία σημασία για εμάς, για το έμψυχο δυναμικό του Οινοποιείου Χατζηδάκη, αν θα χαθούν... Οι πιστοί αμπελουργοί του, οι άνθρωποι που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και που συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια της κόρης του, ήταν σε απόγνωση. Αρκετοί από αυτούς μετέφεραν τα σταφύλια στην Ένωση, όπου έγινε η οινοποίηση.

Το Σαντορίνη 2017 μπορεί να μην παράχθηκε στο Οινοποιείο Χατζηδάκη, αλλά κρύβει πολλή αγάπη μέσα σε κάθε φιάλη, καθώς αποτελεί δημιουργία ενός συνάδελφου και αληθινά καλού φίλου του Χαρίδημου, του Οινολόγου της Ένωσης Νίκου Βαρβαρήγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας έδωσε τη δυνατότητα να αγοράσουμε 20.000 φιάλες αυτού του κρασιού. Σε μια χρονιά μάλιστα με έλλειψη σταφυλιών, άρα με μικρότερη παραγωγή στα περισσότερα Οινοποιεία της Σαντορίνης.

Η «γέννηση» των υπόλοιπων κρασιών μας έγινε εξολοκλήρου στο Οινοποιείο μας από την Οινολογο Γεωπόνο κ. Στέλλα Παπαδημητρίου.

Δηλαδή, οι ετικέτες:

Αηδάνι 2017 Cuvee No 15 2017 Νυχτέρι 2017 Μαυροτράγανο 2017 και...

9 τόνοι οίνος Λευκός ξηρός 100% Ασύρτικο που θα μείνει 12 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες και θα είναι του χρόνου, με το καλό, το Σαντορίνη Σκυτάλη 2017 που θα εμφιαλωθεί σε 11.000 φιάλες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα