Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Brand name

Μεγάλο Χρυσό το Château Porto Carras εσοδείας 2008 στη Βρετανία

Το Μεγάλο Χρυσό, το Outstanding Gold 93+, όπως το χαρακτηρίζει και ο ίδιος ο διαγωνισμός, κατέκτησε το Château Porto Carras, εσοδείας 2008, στον 49ο International Wine & Spirits Competition της Μεγάλης Βρετανίας....

Μεγάλο Χρυσό το Château Porto Carras εσοδείας 2008 στη Βρετανία

0
0

Ο IWSC είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως με χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες Ελληνικές. Το Château Porto Carras, Côtes de Meliton, Appellation D’ Origine Protégée, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Πλαγιές Μελίτωνος, αποτελεί ορόσημο για τη σύγχρονη Ιστορία του Ελληνικού Κρασιού.

Η πρώτη φιάλη οινοποιήθηκε το 1971 και φέρει τη σφραγίδα του διεθνούς φήμης πατέρα της σύγχρονης οινολογίας Emile Peynaud. Αποτελεί τον πρώτο ελληνικό οίνο Π.Ο.Π. στον οποίο συμμετέχουν και ξένες ποικιλίες.

Πρόκειται για ένα χαρμάνι της αρχαιότερης ελληνικής ποικιλίας Λημνιό με τις γαλλικές Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc. 

Τα σταφύλια συλλέγονται προσεκτικά με τα χέρια από το αμπελοτόπι «Μελίσσι’», το ιστορικότερο του Κτήματος. Ωριμάζει για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια στη φιάλη για τουλάχιστον δύο έτη. 

Μέχρι σήμερα, όπως και στο παρελθόν, ακολουθείται η ίδια φιλοσοφία υπομονής, αγάπης και γνώσης για τη δημιουργία αυτού του μεγαλειώδους κρασιού. Κυκλοφορεί μόνο σε εξαιρετικές σοδειές και η δυνατότητα παλαίωσής του ξεπερνά τα 25 έτη.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα