BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Αυξηµένη η προσφορά σκληρού, συγκρατηµένα ανοδικά οι χρηµατιστηριακές τιµές βάµβακος

Στασιµότητα στην ελληνική αγορά σκληρού µε τις τιµές εξαγωγής για µέτρια ποιότητα να µένουν προσκολληµένες στα 200 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Τα ποιοτικά σιτάρια ακόµα δεν κουβεντιάζονται σε καλές τιµές και ψάχνουν να βρουν αγοραστή στην τοπική αγορά. Όσο φθηναίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου οι ευρωπαϊκές σοδειές µπορεί και να γίνονται πιο ελκυστικές, εντούτοις ακόµα το διεθνές εµπόριο δεν έχει δώσει καλές ευκαιρίες.

silo_sitari_bambaki

0
0

Την ίδια στιγμή συγκρατηµένα ανοδικά  κινούνται οι χρηµατιστηριακές τιµές βάµβακος. Οι τιµές έκαναν µια δοκιµή προς τα 80 σεντς και τώρα οι αναλυτές περιµένουν να δουν αν θα τα κρατήσει. Ο βασικός λόγος της πρόσφατης ανόδου είναι τα ποιοτικά προβλήµατα που επιβεβαιώνονται στις ΗΠΑ κατόπιν των βροχοπτώσεων και του κυκλώνα. Λογικά φέτος θα λείψουν οι λευκές ποιότητες και ενδέχεται να αυξηθεί το πριµ τους. Γενικότερα στη φυσική αγορά υπάρχει πολύ βαµβάκι για το οποίο πρέπει να βρεθούν αγοραστές. Ο εµπορικός πόλεµος για την ώρα µπλοκάρει τη δυναµικότητα της Κίνας, µε αποτέλεσµα να µη λαµβάνονται εύκολα αποφάσεις αγοράς. 

Τέλος σε ότι αφορά το ελαιόλαδο στην έναρξη της φετινή ελληνικής συγκομιδής οι παραγωγοί κάνουν λόγο για ένα καλό ξεκίνηµα στα φρέσκα. Ειδικότερα στη Λακωνία οι τιμές στο φρέσκο ελαιόλαδο κυµαίνονται ανάµεσα στα 4 µε 4,10 ευρώ το κιλό, ενώ έχουν προηγηθεί και πράξεις στα 4,30 ευρώ. Εν τω µεταξύ έχουν ήδη κλειστεί κάποια συµβόλαια για ελαιόλαδα, που δεν έχουν ακόµα παραχθεί.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία