BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

∆υνατό ανοδικό φινάλε «βλέπει» η αγορά βάµβακος, στη γύρα οι μύλοι για σκληρό

Τα 80 σεντς δοκιµάζει η αγορά βάµβακος, αν και µε αποδυναµωµένο δολάριο, µε τους αναλυτές να εκφράζουν µια συγκρατηµένη αισιοδοξία ως προς τον τερµατισµό του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ και Κίνας. Οι κλώστες θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν ήξεραν πως σύντοµα θα µπορούν να αγοράσουν ξανά τα αµερικανικά βαµβάκια χωρίς έξτρα δασµό (25%). Μάλιστα, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι ένας από τους λόγους που οι κλώστες στην Κίνα δεν είναι τόσο δραστήριοι όσο αναµενόταν είναι επειδή υπολογίζουν την επιστροφή του αµερικανικού στην αγορά τους, αν και πάντα δίνουν προτεραιότητα στην τοπική τους παραγωγή.

36_pin

9
0

Αναφορικά µε τον Τραµπ, φαίνεται πως το tweet του, το οποίο και εκτόξευσε τα χρηµατιστήρια είχε µόνο παροδικό αντίκτυπο στην αγορά των εµπορευµάτων. Οι αναλυτές, αλλά και η… ιστορία θεωρούν πως αυτός είναι ο τρόπος µε τον οποίο συνήθως κινείται ο Αµερικανός πρόεδρος, στριµώχνοντας δηλαδή τον αντίπαλό του οικονοµικά προκαλώντας σηµαντικά προβλήµατα σε µεγάλους κλάδους. Κατόπιν, µε το που έρθει ο αντίπαλος στα µέτρα του βρίσκει έναν τρόπο να κάνει τη συµφωνία του.

Εν τω μεταξύ όσον αφορά το σκληρό σιτάρι με τιµές στα 19 µε 20 λεπτά και χαµηλότερο ρίσκο, ενόψει µιας πιθανής ανόδου, προτίθενται αυτό το διάστηµα και πριν τη νέα χρονιά να προχωρήσουν σε αγορές οι τοπικοί µύλοι. Κι αυτό γιατί οι εκτάσεις τη νέα σεζόν θα είναι µειωµένες, ενώ και το ξεκίνηµα δεν δείχνει καλό λόγω καιρού.

Τέλος με σταθερές τιµές συνεχίζονται οι πράξεις στη Λακωνία και την Ερµιονίδα, οι οποίες για το έξτρα παρθένο κυµαίνονται από τα 3,70 µέχρι τα 4,10 ευρώ το κιλό. Ωστόσο στα περισσότερα σηµεία της χώρας ο δάκος και το γλοιοσπόριο σε συνδυασµό µε τις υψηλές θερµοκρασίες έχουν αφήσει το στίγµα τους στη φετινή παραγωγή.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία