BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Στα 20 λεπτά τα πορτοκάλια χυμοποίησης στην Αργολίδα, ανά εβδομάδα νέα τιμή

Ανανέωση τιμής ανά εβδομάδα επιδιώκουν οι συνεταιρισμοί χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών Αργολίδας προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν την ανοδική διακύμανση των τιμών συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού που αναπτύσσεται στις διεθνείς αγορές. Η πρώτη συμφωνία για τις τιμές, η οποία θα ισχύσει μέχρι και την προσεχή Τρίτη 5 Δεκεμβρίου είναι στα 20 λεπτά το κιλό, τιμή που δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των παραγωγών, μιας και οι αντίστοιχες τιμές στην Ισπανία, βρίσκονται τουλάχιστον 8 λεπτά πάνω από αυτήν.

portokalia_sygkomidi

161
0

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας (Δ.Ε.Σ.Α.), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, με στόχο τη λήψη αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον των χυμοποιήσιμων πορτοκαλιών Αργολίδας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η κοινή διαπραγμάτευση των τιμών των πορτοκαλιών χυμοποίησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Αργολίδας, η οποία θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαίες «παρτίδες», από Τετάρτη έως επόμενη Τρίτη κάθε εβδομάδας, ξεκινώντας από την Τετάρτη 29/11/2023 έως την Τρίτη 5/12/2023.

Η πώληση των πορτοκαλιών εξαγωγής από 29/11/2023 και εφεξής θα πραγματοποιείται με «επιστρεφόμενα» και όχι «αφαίρεση» ώστε το σύνολο της παραγωγής να παραμένει στα χέρια των παραγωγών.

Η 1η συμφωνία έκλεισε στην στην εταιρεία COSMOJUICE IKE (Αφοί Κουταβάκη) που προσέφερε τους καλύτερους όρους και τιμή στα 0,20 €/kg, για την «παρτίδα» από 29/11/2023 έως 05/12/2023.

Στη σύσκεψη της Δ.Ε.Σ.Α. δεν μετείχε εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. ΡΕΑ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ε.Σ.Α. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05/12/2023 και ώρα 19:00 στην ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία