BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Ανάδειξη του οινικού πλούτου Παγγαίου στις 29 Ιουλίου

Το προφίλ των τοπικών κρασιών του Παγγαίου, θα προβάλει ομάδα εξειδικευμένων γευσιγνωστών, την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, μέσα από το διαδίκτυο.

wine-tasting-in-hunter-valley

11
0

 Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο Dionysos, Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΑΝ.ΚΑ. Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. διοργανώνει εκδήλωση γευσιγνωσίας, για την προβολή της οινικής ταυτότητας της περιοχής του Παγγαίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, να αναδειχθεί ο οινικός πλούτος του Παγγαίου και να προβληθεί η αμπελοοινική του ταυτότητα σε μία προσπάθεια σύνθεσης του οινοτουριστικού του προφίλ και ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της περιοχής και του προϊόντος της. Στην εκδήλωση, οι εξειδικευμένοι γευσιγνώστες θα δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά του αμπελώνα του Παγγαίου περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα τους, φέρνοντάς τα έτσι κοντά στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και στο κοινό. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom (Meeting ID: 872 3978 9283, Passcode: DIONYSOS). Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι η 12μ.μ. Οι γευσιγνώστες είναι οι: Δρ. Γεώργιος Κοτσερίδης (καθηγητής Οινολογίας, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δρ. Αικατερίνη Καραμπατέα (οινολόγος-γευσιγνώστρια, επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), Μαρίνος Σκολαρίκος (WSET, δημοσιογράφος κρασιού, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και ιδρυτής του www.allwinestories.com), Θεολόγος Πλακόπουλος (Sommelier/Wine Consultant, εκπαιδευτής και εισηγητής προγραμμάτων οινοχοΐας), Αλέξανδρος Μπουζίκας (Sommelier/Wine Consultant). Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της συνολικής παρέμβασης του έργου: «Developing Identity ON Yield Soil and Site», με ακρωνύμιο DIONYSOS και διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα στο επίσημο site του έργου Dionysos (https://dionysosvine.eu/) στην ενότητα νέα/news.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία