Τα νέα μαθήματα θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων από γευσιγνωσία οίνου και ελαιολάδου μέχρι πρακτική γεωργία και κοινωνική οικονομία. Παράλληλα, διαχωρίζονται σεμινάρια που είχαν συμπτυχθεί όπως τα φυτικά καλλυντικά, η σαπωνοποιία και η αρωματοθεραπεία, η αμπελουργία και η οινολογία.
Στο πλαίσιο διεύρυνσης και εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών ενεργοποιεί και παλαιότερα σεμινάρια που αφορούν εξειδικευμένα θέματα όπως αυτοφυή και καλλιεργήσιμα μανιτάρια, αγροβιοτεχνίες, συστήματα αυτόματης άρδευσης, βιολογικές καλλιέργειες και ποτοποιία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν και κάποιο από τα βασικά σεμινάρια του ΙΓΕ που περιλαμβάνουν κύκλο μαθημάτων σε αντικείμενα όπως μελισσοκομία, ελαιοκομία, κηποτεχνία και ξύλινες κατασκευές.
Τα σεμινάρια του ΙΓΕ πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο, από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και από Φεβρουάριο έως Ιούνιο, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου (Λεωφόρος Κηφισίας 182), σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ανάλογα με το πρόγραμμα, ενώ η πρακτική εξάσκηση γίνεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του Κτήματος Συγγρού.
Τα σεμινάρια διάρκειας 120 ωρών διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τα σεμινάρια διάρκειας 80 ωρών μία φορά την εβδομάδα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στις 16 Αυγούστου στην ιστοσελίδα του ΙΓΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ige.gr