Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Διαμαρτυρία για ολιγωρία στη φετινή δακοκτονία

Γίνεται λόγος για υποκρισία και ολιγωρία εκ μέρους των αρμοδίων φορέων, σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού

Αποζημιώσεις ελιάς λόγω δάκου ζητά ο Γρηγοράκος

18
0

Προβλήματα με την δακοκτονία καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο για ολιγωρία και ανευθυνότητα των αρμόδιων φορέων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί. Επιπλέον ο Αγροτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται ότι από την κατάσταση αυτή, κατά την οποία σύμφωνα με την ανακοίνωσή του δεν έχουν αναρτηθεί ούτε οι παγίδες ενώ ο πληθυσμός του δάκου αυξάνεται, ζημιωμένοι βγαίνουν οι παραγωγοί οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να μειώνεται ποσοτικά αλλά να χάνει και σε ποιότητα. Αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας είναι να εξασταλιστεί μια ολοκληρωμένη και επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας:

Ενώ ο πληθυσμός  του δάκου  αυξάνεται απειλητικά, σε πολλές περιοχές δεν έχει  γίνει ακόμα ούτε   ανάρτηση των παγίδων

Κάθε χρόνο η ίδια υποκρισία, ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο,  στο τέλος όμως ζημιωμένοι βγαίνουν οι ελαιοπαραγωγοί, που θα δουν την παραγωγή τους για ακόμα μία χρονιά να μειώνεται  και ποσοτικά αλλά  και ποιοτικά.

Ζητάμε  να σταματήσει η ολιγωρία και η ανευθυνότητα των αρμόδιων φορέων και να ξεκινήσουν άμεσα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου.

Να εξασφαλιστεί επιτέλους μία ολοκληρωμένη,  επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία