Υπενθυµίζεται ότι από το ’80 παρατηρούνταν σταθερή άνοδος της ζήτησης κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή αγορά, που είναι ελλειµµατική στο προϊόν, όπως και η εγχώρια, ενώ η έξαρση των τελευταίων χρόνων οφείλεται κυρίως στη διάδοση της διατροφικής αξίας του (και για τους διαβητικούς και τους χορτοφάγους).
Να σηµειωθεί εδώ ότι το ελληνικό αβοκάντο έχει αποκτήσει πλέον ταυτότητα και το µερίδιό του στην αγορά. «Το ντόπιο προϊόν έχει πιάσει µεγάλο κοµµάτι της ευρωπαϊκής αγοράς και τα τελευταία 4 χρόνια οι ξένοι αγοραστές το ζητάνε ως ελληνικό αβοκάντο», λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αντωνάκης, ιδιοκτήτης της Συνεργατικής Α.Ε., που είναι η πρώτη εταιρεία που επένδυσε στο εµπόριο αβοκάντο, το 2000.
Να σηµειωθεί εδώ ότι το ελληνικό αβοκάντο έχει αποκτήσει πλέον ταυτότητα και το µερίδιό του στην αγορά. «Το ντόπιο προϊόν έχει πιάσει µεγάλο κοµµάτι της ευρωπαϊκής αγοράς και τα τελευταία 4 χρόνια οι ξένοι αγοραστές το ζητάνε ως ελληνικό αβοκάντο», λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αντωνάκης, ιδιοκτήτης της Συνεργατικής Α.Ε., που είναι η πρώτη εταιρεία που επένδυσε στο εµπόριο αβοκάντο, το 2000.