Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εξόφληση τεύτλων ως τέλος έτους «βλέπει» ο Χαρίτσης

«Εξόφληση των τευτλοπαραγωγών, κατά το δυνατόν, έως το τέλος του 2017», περιλαμβάνει το πλάνο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος επισκέφθηκε το ζαχαρουργείο της Νέας...

Εξόφληση τεύτλων ως τέλος έτους «βλέπει» ο Χαρίτσης

0
0

«Συζητήσαμε τις προτάσεις για να δούμε την επόμενη μέρα, η οποία δεν αφορά μόνο το να κρατήσουμε την επιχείρηση ζωντανή. Αυτό το καταφέραμε, αλλά και πως θα την ενισχύσουμε και θα τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης, εκτιμώντας ότι «υπάρχει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η τευτλοπαραγωγή αλλά και από τους εργαζόμενους, να βοηθήσουν την επιχείρηση να παίξει πιο σημαντικό ρόλο».

Τον κ. Χαρίτση συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής και η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Ο αναπληρωτής υπουργός συνάντησε στο εργοστάσιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας Παναγιώτη Καραχάλιο, ενώ πραγματοποίησε και κλειστή σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπρόσωπους των αγροτών και των τευτλοεξαγωγέων στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Επιπλέον ο αναπληρωτής χαρακτήρισε τη φετινή παραγωγή «πολύ καλύτερη από πέρυσι» σημειώνοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η επόμενη θα είναι ακόμη καλύτερη». «Με αυτό κατά νου και έχοντας υπόψη πως πρέπει να ενισχυθεί η αξιοπιστία της επιχείρησης και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγρότες προς αυτήν και αυτό ήταν και το βασικότερο πρόβλημα κατά το προηγούμενο διάστημα, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» είπε ο κ Χαρίτσης, τονίζοντας ότι πρόσφατα έχουν διανεμηθεί συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ από τη βιομηχανία, προς εξόφληση μέρος των οφειλομένων προς τους παραγωγούς, ενώ ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της διοίκησης, για μεταφόρτωση των ποσοτήτων τεύτλων που έχουν συγκομιστεί και συγκεντρώθηκαν σε στοίβες τις τελευταίες ημέρες στα χωράφια, να μεταφορτωθούν με φορτωτές του Ελληνικού Στρατού, χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι αγρότες.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΒΖ είναι η πιο σημαντική επιχείρηση για τον πρωτογενή τομέα, παραδέχθηκε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά , παραμένουν αλλά δεν γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας» και ότι «αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ασκήθηκε η διοίκηση εδώ και δεκαετίες και μάλιστα υποθέσεις κακοδιαχείρισης έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Τέλος, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση της ΕΒΖ θα συνεχιστεί, λέγοντας «έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και τους εργαζομένους οι οποίοι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες έβαλαν πλάτη και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν και στο επόμενο διάστημα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire