Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Τελευταίες διορθώσεις σε ελιά-αμπέλι για εγκρίσεις στη βιολογική γεωργία

Διορθώσεις στα ελαιοτεμάχια και τα αμπελοτεμάχια με μικτή κατεύθυνση (βρώσιμη-ελαιοποιήσιμη ελιά και επιτραπέζιο-οινοποιήσιμο σταφύλι), ώστε να μην απορρίπτονται από το μηχανογραφικό σύστημα για ενίσχυση από το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, ζητά με...

Τελευταίες διορθώσεις σε ελιά-αμπέλι για εγκρίσεις στη βιολογική γεωργία

0
1

Ουσιαστικά, ο γενικός γραμματέας ΥΠΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, που υπογράφουν το έγγραφο, ζητούν να μην απορρίπτεται ολόκληρο το αγροτεμάχιο όταν πρόκειται για συγκαλλιέργεια δενδρώδους μορφής (ελιά ή αμπέλι), αφού είναι μόνιμη φυτεία και μπορεί να ελεγχθεί η επιλεξιμότητά του αργότερα. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, όπως έχει γράψει και το Agronews, υπήρξαν μαζικές απορρίψεις ελαιώνων και αμπελώνων από πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, πράγμα που δημιούργησε αντιδράσεις, αφού η συγκαλλιέργεια δεν αποτελεί εμπόδιο στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος, όπως είχε επισημάνει με επιστολή του και ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση, φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται οι οριστικές καταστάσεις με τα ονόματα των δικαιούχων και θα μπορεί άμεσα να γίνει και η αίτηση της πληρωμής για την πρώτη δόση της ενίσχυσης που αφορά τη χρονιά 2012. Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διόρθωση των καταστάσεων σε σχέση με τους υποψήφιους ελαιοπαραγωγούς και αμπελουργούς. Η ντιρεκτίβα Κορασίδη-Αποστολάκου αναφέρει επί λέξει:

«Προτείνουμε και παρακαλούμε να εγκρίνετε άμεσα, εν όψει επειγουσών πληρωμών, όπως ο έλεγχος σε επίπεδο αγροτεμαχίου των επί μέρους συγκαλλιεργειών σε σχέση με την ολική έκταση του τεμαχίου, να μην υλοποιείται στις περιπτώσεις μεταξύ μόνιμων επιμέρους καλλιεργειών (ελαιώνες, αμπελώνες)».

 

Βρείτε εδώ το σχετικό έγγραφο Κορασίδη-Γρηγοράκου με την Απόφαση για τα βιολογικά.doc

 

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-12-2013 19:43Αθανάσιος Θεοδωρακης

Μπορείτε παρακαλώ να εξηγήσετε αν αυτή η απόφαση αφορά κι άλλες μόνιμες καλλιέργειες πέραν των αμπελώνων και της ελιάς; πχ δεντροκαλλιέργειες κυδωνιάς, δαμασκηνιάς, κλπ; με εκτίμηση Αθ Θεοδωρα΄κης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire