Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιολογική παραγωγή

Με 218 εκατ. από 19 Μαρτίου Βιολογική Κτηνοτροφία

Με µέγιστο τις 1,29 ΜΜΖ θα πολλαπλασιάζεται η ενίσχυση ανά στρέµµα βοσκοτόπου στη Βιολογική Κτηνοτροφία, που ανοίγει για αιτήσεις στις 19 Μαρτίου, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από παραγωγούς µε λίγο επιλέξιµο τόπο και µεγάλο αριθµό ζωικού...

Με 218 εκατ. από 19 Μαρτίου Βιολογική Κτηνοτροφία

0
1

Στην περασµένη προκήρυξη είχαν αιτηθεί ενίσχυση 14.000 κτηνοτρόφοι µε τα κριτήρια Natura, και παρότι µέρα µε τη µέρα γινόταν εµφανές ότι το πράγµα έχει ξεφύγει και θα κοπούν, οι πολλαπλές παρατάσεις µόνο τους παραγωγικούς συντελεστές δεν εξυπηρέτησαν.

Τώρα, τα κριτήρια µπορεί να άλλαξαν, αλλά εφόσον η πυκνότητα βόσκησης της ενταγµένης εκµετάλλευσης είναι µεγαλύτερη του 1 ΜΖΚ ανά εκτάριο, η ενίσχυση ανά εκτάριο θα πολλαπλασιάζεται κατά µέγιστο επί 1,29 ΜΖΚ. ∆ηλαδή ακόµα και να συγκεντρώνει ένας κτηνοτρόφος 2 ΜΖΚ ανά εκτάριο, ο υπολογισµός γίνεται µε το 1,29.

Για παράδειγµα, κτηνοτρόφος, µε 30 βοοειδή χρονιάρικα κρεοπαραγωγής συγκεντρώνει 30 Μονάδες Ζωικού Κεφαλαίου και του έχουν δοθεί 20 εκτάρια επιλέξιµου βοσκοτόπου. Συγκεντρώνει έτσι 1,5 ΜΖΚ ανά εκτάριο (30 ΜΖΚ διά 20 εκτάρια). Στη ∆ράση για «νεοεισερχόµενους» θα λάβει τη στήριξη του πίνακα 267 ευρώ επί 20 εκτάρια επί 1,29 ΜΖΚ που είναι το όριο (όχι τα 1,5 που κανονικά συγκεντρώνει), δηλαδή 6.888 ευρώ.

Bρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-03-2018 21:09Άγνωστος

Ναι, τώρα μάλιστα τα βιολογικά μας μάραναν! Εδώ μας κοροιδεύουν κανα χρόνο με το πρόγραμμα νέων αγροτών και θυμήθηκαν να μας πούν ότι δώσουν λεφτά για τα βιολογικά...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire