BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Καθυστερημένη ανακοίνωση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας

Οργή εκφράζει, αν και καθυστερημένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Ελλάδας Γαλλίας για τον τομέα του εξοπλισμού αλλά και στον τομέα της αλληλοϋποστήριξης.

ellada-gallia-simaies

13
0

Στην ανακοίνωσή του, δια στόματος του εκπροσώπου Τανζού Μπιλγκίτς, το τουρκικό ΥΠΕΞ για ακόμα μία φορά κατηγορεί τη χώρα μας για μαξιμαλιστικές αξιώσεις και με τη δικαιολογία της ελληνογαλλικής συμφωνίας, η Άγκυρα απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας σε εναέριο χώρο και ύδατα είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα απατηλό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Αντί συνεργασίας, η ελληνική πολιτική εξοπλισμού, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα»

Πηγή: capital.gr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία