Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ξαναζεσταίνεται η απλή αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ξαναζεσταίνεται η απλή αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

0
0

Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο αναθερμαίνεται η συζήτηση να αναληφθεί μια νέα πρωτοβουλία ώστε να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής και για τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο ευρύτατη πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών, που θα επιτρέψει την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου στις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές.  Μάλιστα, όπως λένε οι πιο μυημένοι, μια τέτοια ενέργεια θα ήταν σημαντική κίνηση στην πολιτική σκακιέρα με το βλέμμα στην Κεντροαριστερά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με πυξίδα μάλιστα τον εκλογικό νόμο για τους δήμους, όπου κυρίαρχο ρόλο θα έχει η απλή αναλογική.

Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για τους δήμους, το σχέδιο Κλεισθένης που θα είναι μετεξέλιξη του Καλλικράτη και στο οποίο από το Μέγαρο Μαξίμου δίνουν μεγάλη σημασία, υπάρχει έντονη συζήτηση στα ενδότερα της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, με στόχο να... πιεστεί το Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο.

Η συζήτηση αυτή είχε γίνει και πριν από μήνες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η λογική τότε ήταν να αναληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πριν από τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Πηγή: tanea.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire