Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τείχος ή φράχτης το δίλημμα που θα κρίνει το shutdown στις ΗΠΑ

Ίχνη ελπίδας, μετά τη σχεδόν μηδαμινή πρόοδο του Σαββάτου και την εμμονή του Αμερικανού προέδρου να προχωρήσει στην κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ- Μεξικού, άφησε να διαφανούν σήμερα ο Λευκός Οίκος

SHUTDOWN_CONGRESS

27
0

Καθώς η χώρα εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και πολίτες και υπάλληλοι βιώνουν μέρα με τη μέρα τις επιπτώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι υπονοούν ότι ίσως η λύση στο αδιέξοδο να βρίσκεται στα υλικά κατασκευής και όχι στο τείχος καθαυτό.

Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι το shutdown θα μπορούσε «να τραβήξει ακόμη πολύ περισσότερο». Ο Μαλβέινι επιβεβαίωσε με λίγα λόγια ό,τι ακριβώς λέει και ξαναλέει ο Τραμπ από τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας ωστοσο στην τηλεοπτική εκπομπή «Meet the Press» του NBC, ο Μαλβέινι πρόσθεσε πως ο Τραμπ είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω: να εγκαταλείψει το προεκλογικό όραμα του τείχους από σκυρόδεμα και αντ’ αυτού να συμβιβαστεί με έναν φράχτη από ατσάλι.  

Ποιο το κέρδος; Κατά τον Μαλβέινι, με αυτόν τον τρόπο, οι Δημοκρατικοί δεν θα ήταν πλέον αναγκασμένοι να εγκρινούν τη χρηματοδότηση ενός τείχους, αλλά ενός «απλού φράχτη», δεδομένου ότι δεν διαφωνούν στην ανάγκη ασφάλειας των συνόρων.

«Αυτό θα μας βοηθούσε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Μαλβέινι στο NBC ο οποίος επίσης είναι επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. Τόνισε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις της ομάδας του και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο έχουν στραφεί σε τεχνικές λεπτομέρειες έπειτα από την συνάντηση των δύο πλευρών χθες το πρωί.  

Οι Δημοκρατικοί έχουν όντως αφήσει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε ένα τσιμεντένιο τείχος, αλλά ενδεχομένως να χρηματοδοτούσαν έναν ατσάλινο φράχτη. Υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα έκανε άλλες υποχωρήσεις, κυρίως στην προστασία των παιδιών που πηγαίνουν στις ΗΠΑ ως μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση, το είδος του τείχους ή του φράγματος είναι η μοναδική υποχώρηση που προτίθεται να κάνει ο Τραμπ. Διότι, όπως τόνισε σήμερα για μία ακόμη φορά, πρόκειται για την ασφάλεια της χώρας και θα ανεγερθεί έστω και αν χρειαστεί να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία