Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνάντησε έναν Ευρωβουλευτή για την ΚΑΠ!

Οι ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες σε πρωτότυπη δράση δίνοντας τους τη δυνατότητα να συναντήσουν ευρωβουλευτές και να συζητήσουν για τη νέα ΚΑΠ....

Συνάντησε έναν Ευρωβουλευτή για την ΚΑΠ!

0
0

Η ARC2020 μαζί με 24 αγροτικές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών από 10 χώρες εγκαινιάζει την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 την πανευρωπαϊκή δράση: Go M.A.D (Πήγαινε να Συναντήσεις έναν Ευρωβουλευτή!). Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία καλεί τους πολίτες Ευρώπης να έρθουν σε άμεση επαφή με τους τοπικούς ευρωβουλευτές τους και να τους ρωτήσουν πώς θα ψηφίσουν κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στο Στρασβούργο τον Μάρτιο του 2013.

«Οι ευρωπαίοι πολίτες θέλουν τα χρήματά που πληρώνουν σε φόρους να επενδυθούν στην οικολογική, δίκαιη και τοπική γεωργία: για την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη των μικρών αγροτών και των αγροτικών κοινοτήτων της υπαίθρου,καθώς και την εξασφάλιση υγιεινών τροφίμων για όλους», τονίζει η Στέφανι Ρόθ, συντονίστρια της εκστρατείας για την Καλή Διατροφή και την Καλή Γεωργία της ARC2020. Προσθέτει, επίσης ότι: «Η ψήφος του COMAGRI αντί να υποστηρίξει τις εκατομμύρια μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και τους εκατοντάδες εκατομμύρια φορολογούμενους, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών αγρο-εμπορικών και αγρο-χημικών εταιρειών που ευημερούν λόγω της βιομηχανικής παραγωγής και τα εργοστάσια εκτροφής ζώων. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να το να αλλάξουμε αυτό!»

Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της ιστορίας της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής (με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 50 δισ. ευρώ), η τελική συμφωνία σχετικά με το ποιά κατεύθυνση θα πάρει η ΚΑΠ για τα επόμενα 7 χρόνια, θα επιτευχθεί από κοινού μεταξύ του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καθώς οι ευρωβουλευτές εκλέγονται άμεσα από τους ευρωπαίους πολίτες, οι ΜΚΟ που στηρίζουν αυτή την εκστρατεία διαβλέπουν μια πραγματική ευκαιρία για τους απλούς πολίτες να μπορέσουν να επηρεάσουν μία από τις πιο σημαντικές νομοθετικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2014, οι ψηφοφόροι θα θέλουν να γνωρίζουν ότι οι εκπρόσωποί τους στις Βρυξέλλες τους ακούνε.

«Καλούμε και τους 754 ευρωβουλευτές που θα ψηφίσουν για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ τον Μάρτιο του 2013 στο Στρασβούργο, αντί να υποστηρίξουν την απόφαση που υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους τους της Επιτροπής Γεωργίας, να ακούσουν τους ψηφοφόρους τους», υπογραμμίζει η Ροθ.

Η ιστοσελίδα της δράσης Go M.A.D δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν τα στοιχεία των ευρωβουλευτών τους για να επικοινωνήσουν μαζί τους απευθείας μέσω τηλεφώνου, e-mail ή επιστολής, καθώς και να οργανώσουν προσωπικές συναντήσεις μαζί τους. Τα αποτελέσματα όλων των συναντήσεων θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένα βίντεο με οδηγίες για τη δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.goodfoodgoodfarming.eu ή επικοινωνήστε με την Στέφανι Ρόθ στο +49 030 284 8232 4 και campaign@arc2020.eu και τη Μυρτώ Πισπίνη στο +34697341864  και el@arc2020.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire