BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Playmogreek και χριστουγεννιάτικα  λυχνάρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, μικροί μεγάλοι στο Μουσείο, για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή Kids’ Xmas at Cycladic!

cycladic_kids

18
0

Από τις 11.00 μέχρι τις 14.30, γονείς και παιδιά θα περιηγηθείτε στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου. Θα… επιβιβαστείτε στο «μουσικό αερόστατο» της Ορχήστρας των Ανέμων και θα ζωντανέψετε ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα μέσα από παιχνίδια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Seveneleven! Στη συνέχεια, μια έκπληξη σας περιμένει: Θα γνωρίσετε από κοντά τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη και θα δημιουργήσετε τα δικά σας «κυκλαδικά» Playmogreek ενώ, πριν φύγετε, θα φτιάξετε τα δικά σας λυχνάρια για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό σας!

ς σκηνές από την καθημερινή ζωή των αρχαίων, με την Ομάδα Θεάτρου Seveneleven.

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα; Πήγαιναν οι αρχαίοι Έλληνες στο γυμναστήριο; Στα συμπόσια έπαιρναν μέρος οι γυναίκες; Πώς θα ήταν μια μέρα στην αρχαία Αθήνα;

Η ομάδα θεάτρου Seveneleven με την Κωνσταντίνα Μαλτέζου και τον Νότη Παρασκευόπουλο, θα ζωντανέψει διάφορες ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δράσεις και μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, ρόλων και σωματικού θεάτρου, θα αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία της έκθεσης!

Η εταιρεία θεάτρου Seveneleven ιδρύθηκε το 2013 από τους ηθοποιούς Νότη Παρασκευόπουλο και Κωνσταντίνα Μαλτέζου. Κύριος σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και η προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ηλικιωμένων που ζουν σε γηροκομεία, μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο ψυχαγωγίας που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται από τα μέλη της. Παράλληλα, η εταιρεία θεάτρου δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς πραγματοποιώντας εργαστήρια Δημόσιας Ομιλίας (Public Speaking), σεμινάρια υποκριτικής θεάτρου για εφήβους και ενήλικες και δράσεις θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Xώρος: Νεοφύτου Δούκα, έκθεση «ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ»
Ώρα: 11.15, 12.15 και 13.15
Διάρκεια: 20-30΄

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία