Η εν λόγω αγροτουριστική-πολιτιστική εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Περιβαλλοντικό Μορφωτικό Σύλλογο Σκήτης και Αγιοκάμπου, αποτελεί πλέον θεσμό για όλο το νομό, αφού διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά
Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την μεγάλη έκθεση των αγροτικών προϊόντων, ενώ στους επισκέπτες θα προσφερθούν κάστανα ψητά (προσφορά των παραγωγών), άφθονο κρασί (προσφορά των οινοποιείων Τυρνάβου, Μεσονικόλα Καραμήτρου και τσίπουρο «Βρυσσά»
Παράλληλα στο αναβαθμισμένο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί μάγειροι, ζαχαροπλάστες του ΙΕΚ Μαγειρικής Θεσσαλίας, του εργαστηρίου γεύσεων «ΓΙΑΜ» της Αύρας Πανοσοπούλου, και του Γιώργου Συντάκα, των οποίων νοστιμιές θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να γευτούν ή ακόμη να προμηθευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το διαγωνιστικό μέρος της γευσιγνωσίας, όπου θα βραβευτούν τα καλύτερα φαγητά και γλυκά
Στην εκδήλωση, που γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πάρουν μέρος εκτός των προαναφερόμενων Ι.Ε.Κ. και «ΓΙΑΜ», τα εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων «ΘΕΟΝΙΑ», «Θεσσαλικός Κάμπος», «Pie lab», τα σαπούνια «Συλλογής», τα σαπούνια – κεραλοιφές «Σαμαρά Αλεξάνδρα» εργαστήρι κεριών και χειροποίητων κοσμημάτων, το «Κτήμα Μάνδαλλο», τα κεραμικά «Κοχλίας», οι φίλοι της αμπέλου και του οίνου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η λέσχη μελέτης και προστασίας της μυκητοχλωρίδας και του δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ».
Η εκδήλωση θα κλείσει το απόγευμα με το μουσικό σχήμα του Κώστα Κωστούλη, ενώ παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», των Δένδρων «Η Άργισσα» και των Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος»
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό και για άλλες συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6946/778189 και 6970/017267.
Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με την μεγάλη έκθεση των αγροτικών προϊόντων, ενώ στους επισκέπτες θα προσφερθούν κάστανα ψητά (προσφορά των παραγωγών), άφθονο κρασί (προσφορά των οινοποιείων Τυρνάβου, Μεσονικόλα Καραμήτρου και τσίπουρο «Βρυσσά»
Παράλληλα στο αναβαθμισμένο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί μάγειροι, ζαχαροπλάστες του ΙΕΚ Μαγειρικής Θεσσαλίας, του εργαστηρίου γεύσεων «ΓΙΑΜ» της Αύρας Πανοσοπούλου, και του Γιώργου Συντάκα, των οποίων νοστιμιές θα έχουν τη δυνατότητα όλοι να γευτούν ή ακόμη να προμηθευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το διαγωνιστικό μέρος της γευσιγνωσίας, όπου θα βραβευτούν τα καλύτερα φαγητά και γλυκά
Στην εκδήλωση, που γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πάρουν μέρος εκτός των προαναφερόμενων Ι.Ε.Κ. και «ΓΙΑΜ», τα εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων «ΘΕΟΝΙΑ», «Θεσσαλικός Κάμπος», «Pie lab», τα σαπούνια «Συλλογής», τα σαπούνια – κεραλοιφές «Σαμαρά Αλεξάνδρα» εργαστήρι κεριών και χειροποίητων κοσμημάτων, το «Κτήμα Μάνδαλλο», τα κεραμικά «Κοχλίας», οι φίλοι της αμπέλου και του οίνου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η λέσχη μελέτης και προστασίας της μυκητοχλωρίδας και του δάσους «ΑΜΑΝΙΤΑ».
Η εκδήλωση θα κλείσει το απόγευμα με το μουσικό σχήμα του Κώστα Κωστούλη, ενώ παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», των Δένδρων «Η Άργισσα» και των Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος»
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό και για άλλες συμμετοχές. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6946/778189 και 6970/017267.