Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, υποδέχεται το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ ) με δυο εργαστήρια και μια ταινία στο πνεύμα της εποχής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

1
0
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου  (ώρες 10:30-12:30) οι μικροί φίλοι του Μουσείου, με την εμψύχωση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, για να στολίσουν το δέντρο ή το σπίτι τους. Το εργαστήρι απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00-12:00), η ημέρα στο Μουσείο θα ξεκινήσει με εργαστήρι κατασκευής του ελληνικού συμβόλου των Χριστουγέννων, του καραβιού. Υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Πάολας Παλαβίδη και αξιοποιώντας παλιά υφάσματα, κορδόνια, κουμπιά και εφημερίδες, που θα βρουν στο Μουσείο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους καραβάκι, για να πλεύσει η καινούργια χρονιά με ούριο άνεμο και ανοιχτά πανιά! Στη συνέχεια, θα προβληθεί η ταινία «Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα» του Lourens Blok, («A Christmoose Story», 2013, 85΄)


Στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με το έλκηθρο του Άι Βασίλη, ένας τεράστιος τάρανδος προσγειώνεται ανώμαλα στο σαλόνι ενός παιδιού, του οποίου η απουσία του πατέρα εκείνα τα Χριστούγεννα χάλαγε τη γιορτή. Η ζεστή καρδιά του τάρανδου θα ψυχαγωγήσει την οικογένεια, όσο όλοι περιμένουν να γιατρευτεί το πληγωμένο του πόδι και το ταξίδι του να συνεχιστεί, ώστε όλοι να λάβουν και φέτος το χριστουγεννιάτικό τους δώρο

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)

Μουσείο Μαρμαροτεχνία
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 0
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία