BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ο εμπορικός πόλεμος φέρνει διαχωρισμό ρόλων στην ανώτατη διοίκηση της John Deere

Εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου για την αγορά τρακτέρ, η εταιρεία σπεύδει να ορίσει τον μέχρι πρότινος πρόεδρο και ανώτατο λειτουργικό στέλεχος (COO) της John Deere, John May, ως το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) για να αναλάβει τα καθήκοντά του από το Νοέμβριο.

b6edddb52b890409e90ce31a68e605bf

Βασίλης Σοφός

19
0

Νέο ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος (CEO) σπεύδει να ορίσει η κατασκευάστρια γεωργικού εξοπλισμού John Deere, εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και οι χαμηλών προσδοκιών προβλέψεις της ίδιας.

Ο πρώην πρόεδρος και ανώτατο λειτουργικό στέλεχος (COO) της κατασκεύαστριας, John May, αναλαμβάνει τώρα την ανώτατη θέση του CEO, με τον απερχόμενο 66χρονο Samuel Allen να παραμένει στην εταιρεία με τη θέση του προέδρου. Η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού να διαχωρίσει το ρόλο του προέδρου από εκείνον του Διευθύνοντα Συμβούλου εκλαμβάνεται από κάποιους ως στρατηγική κίνηση στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου με την Κίνα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρόνο και των καρικών συνθηκών που έχουν διαταράξει τη γεωργία.

Σύμφωνα με την John Deere, ο John May φαίνεται πως είναι σε θέση να φέρει εις πέρας με επιτυχία τα καθήκοντα που του ανατίθεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο καθώς όχι μόνο έχει υπηρετήσει από τον Απρίλιο ως πρόεδρος και ανώτατο λειτουργικό στέλεχος (COO) αλλά ηγείτο και των δραστηριοτήτων της John Deere στην Κίνα. Η νέα του θέση θα έχει ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου με τον πρώην ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος (CEO), Σάμιουλ Άλεν, να παίρνει θέση προέδρου στην εταιρεία.


Το νέο ανώτατο εκτελεστικό στέλεχος (CEO) και πρώην πρόεδρος και ανώτατο λειτουργικό στέλεχος (COO) της John Deere, Τζον Μέι.

«Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, σχεδόν θέμα χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κρις Σιολίνο, έγκριτος αναλυτής του Bloomberg, ο οποίος λέει πως ο Τζον Μέι ήταν ο πιο «λογικός» διάδοχος του Άλεν. Αν κοιτάξουμε μάλιστα πιο πίσω, η John Deere έχει κινηθεί και παλιότερα με παρόμοιο τρόπο με την έννοια ότι τα πρώην ανώτατα εκτελεστικά στελέχη(CEO) ανελάμβαναν και χρέη λειτουργικών στελεχών. Σημειωτέον πως ο Τζον Μέι προηγουμένως «έτρεχε» με το τμήμα της γεωργίας ακριβείας της εταιρείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία