BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την καθοδήγηση στον αμπελώνα με χρήση λέιζερ από τις Fendt-Braun βραβεύει η Agritechnica

Το αυτοματοποιημένο σύστημα καθοδήγησης τρακτέρ και παρελκόμενου αυξάνει την παραγωγικότητα στις αμπελουργικές εργασίες μειώνοντας παράλληλα το στρες του χειριστή.

news-3-crop

Βασίλης Σοφός

174
1

Οι αμπελουργικές εργασίες απαιτούν υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης από τον οδηγό του τρακτέρ. Το μηχάνημα, μαζί με τα εργαλεία του, πρέπει να κινείται με ακρίβεια και την ίδια στιγμή ο χειριστής να παρακολουθεί και ελέγχει τα παρελκόμενα.

Η Fendt συνεργάστηκε με την εταιρεία Baum αναπτύσσοντας ένα προηγμένο σύστημα καθοδήγησης για το αμπελουργικό τρακτέρ Fendt 200V και τα παρελκόμενα αυτού. Μια μονάδα με λέιζερ αναρτημένη στο τρακτέρ καταγράφει τις απαραίτητες πληροφορίες και τις αποστέλλει μέσω του συστήματος ISObus.

Επιπλέον, το σύστημα της Βaum καταγράφει με τη βοήθεια γυροσκόπιου τη θέση του τρακτέρ και αναλαμβάνει την καθοδήγηση με απόλυτη ακρίβεια, βάσει των παραπάνω πληροφοριών που έχει λάβει.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-10-2019 14:10Αθανάσιος Σεραφείμ

Καλησπέρα , θα ήθελα να επισημάνω πως την εταιρία που αναφέρεται δεν λέγεται BAUM αλλά BRAUN βλέπε το παρακάτω λινκ . http://braun-maschinenbau.info/

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία