BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης η αλωνιστική Claas Crop Tiger 40 για την Hands Free Hectare

Μπορεί οι υγρές εδαφικές συνθήκες αλλά και η πανδημία του κορωνοϊού να επηρέασαν ή και να άλλαξαν τελείως τα σχέδια που είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της ομάδας «Hands Free Hectare» αλλά ήδη εργάζονται στην ανάπτυξη του νέου project.

004_410_IMG_3FF-Handsfree-Tiger_2

Βασίλης Σοφός

75
0

Την αυτόνομη συγκομιδή σε καλλιέργρια ρυζιού μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ερπυστριοφόρου μηχανής Claas Crop Tiger 40 θέλουν να επιτύχουν οι επιστήμονες της ομάδας Hands Free Hectare, η οποία είναι πλέον γνωστή για τέτοιου είδους προσπάθειες.

Σχεδιασμένο αρχικά για τη συγκομιδή ρυζιού, το μηχάνημα είναι αρκετά μικρό για να ταιριάζει με τον αυτόνομο τρόπο συγκομιδής που έχει η ομάδα στο μυαλό της, ενώ η ομάδα επισημαίνει ότι το μηχάνημα ελέγχεται χειροκίνητα.

Εκτός όμως από τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που δοκιμάζουν στο Claas Crop Tiger 40, οι ειδικοί εστιάζουν στο αποτύπωμα που αφήνει το μηχάνημα στο έδαφος αλλά και στο πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για την μείωση της συμπύκνωσης και τη βελτίωση της δομής του εδάφους.

«Παρόλο που η αυτόματη καθοδήγηση έχει ήδη επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά να κάνουμε για να επιτρέψουμε στο μηχάνημα να λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Δεν είναι μόνο οι απλοί χειρισμοί όπως το εμπρός/πίσω και το ανέβασμα/κατέβασμα της κεφαλής αλλά και πολλές άλλες ρυθμίσεις. Ο έξυπνος έλεγχος είναι το επόμενο βήμα», δηλώνει o Clive Blacker, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του project.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video από το αυτόνομο τρακτέρ της Iseki που σπέρνει χωρίς χειριστή, ένα project της ομάδας Hands Free Hectare:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία