BACK TO
TOP
Τεχνολογία

AeroSeeder: Επιτάχυνση της σπορά στις καλλιέργειες κάλυψης, από ψηλά

Το AeroSeeder, αναπτυγμένο από μία νεοφυή αμερικανική επιχείρηση, είναι λίγο διαφορετικό στη λειτουργία του από τα άλλα drone που ψεκάζουν και λιπαίνουν, αφού το συγκεκριμένο διανέμει σπόρους που σε άλλη περίπτωση θα ήταν δύσκολο να φυτευτούν.

download__3__3

Βασίλης Σοφός

168
0

Αναπτυγμένο από την ομώνυμη νεοφυή επιχείρηση στην Αϊόβα, το AeroSeeder είναι ένα drone που είναι εξοπλισμένο με ένα σάκο χωρητικότητας έως και 18 κιλά με σπόρους. Καθοδηγούμενο από αισθητήρες και GPS, πετάει αυτόνομα κατά μήκος ενός προγραμματισμένου σχεδίου πτήσης με ταχύτητα έως 35 χλμ./ώρα. Καθώς το κάνει αυτό, απελευθερώνει τους σπόρους στο συγκεκριμένο τομέα του πεδίου, με τον ρυθμό σποράς να είναι ρυθμιζόμενος.

Αντί για φύτευση της κύριας καλλιέργειας, ωστόσο, το AeroSeeder έχει σχεδιαστεί για να φυτεύει αυτά που είναι γνωστά ως καλλιέργειες κάλυψης. Πρόκειται για φυτά χαμηλής ανάπτυξης που προστίθενται στην κύρια καλλιέργεια, μόλις αυτή εδραιωθεί.



Μεταξύ άλλων, αυτά τα φυτά συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της διάβρωσης, συγκρατούν το νερό στο έδαφος, διαχειρίζονται τα ζιζάνια και βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους. Και ενώ οι καλλιέργειες κάλυψης μπορούν να φυτευτούν με επίγεια μηχανήματα, κάτι τέτοιο είναι συχνά δύσκολη διαδικασία, αφού οι αγρότες δε θέλουν να καταστρέψουν την κύρια καλλιέργεια, πηγαίνοντας πάνω από αυτή. Έτσι, η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που «ξεσκονίζουν» τη συγκομιδή είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση, ειδικά στην Αμερικανική Ενδοχώρα.

Αντίθετα, το AeroSeeder μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον αγρότη, σύμφωνα με πληροφορίες, και να σπείρει μέχρι 100 στρέμματα μέσα σε ένα διάστημα 8 ωρών. Επιπλέον, όταν το αεροσκάφος αδειάζει από σπόρους ή χρειάζεται επαναφόρτιση μπαταρίας, επιστρέφει αυτόματα στο σημείο απογείωσης. Μόλις φορτιστεί και ανεβεί, επιστρέφει στο σημείο όπου είχε σταματήσει λόγω ανεφοδιασμού με σπόρους ή φόρτισης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία