BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στόχος το ψιλοκομμένο υλικό για τα βαγόνια Jumbo 8000 του 2022

Διαθέσιμα από τον Αύγουστο του 2022 θα είναι τα νέα βαγόνια υψηλών επιδόσεων Jumbo 8000 της Pöttinger, που θα μπορούν να κόβουν τώρα το υλικό 30% πιο κοντό, έχοντας παράλληλα ενισχυμένη ροπή κατά την εργασία.

jumbo_8450

Βασίλης Σοφός

196
0

Ακόμη υψηλότερη ποιότητα χορτονομής χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση φόρτωσης και με δυνατότητα διαχείρισης του υλικού με 3.500 Nm ροπής θα διαθέτουν τα αναβαθμισμένα βαγόνια Jumbo 8000 της Pöttinger. Χάρη σε μια νέα φιλοσοφία κίνησης, ρότορα και σύστημα κοπής με 65 μαχαίρια, τα μοντέλα έχουν θεωρητικό μήκος κοπής 25 χιλιοστά, πράγμα που σημαίνει ότι το Jumbo 8000 μπορεί να κόψει σχεδόν 30% πιο κοντό το υλικό από πριν.

Αυτό το νέο σύστημα απαιτεί μόνο 15% περισσότερη ισχύ, λέει η εταιρεία. Τα μαχαίρια προστατεύονται μεμονωμένα και μπορούν απλά να απομακρυνθούν από ξένα αντικείμενα. Το αυτόματο σύστημα φόρτωσης διαθέτει τώρα έναν πρόσθετο προαιρετικό αισθητήρα στην ξύστρα του ρότορα. Αυτό σημαίνει ότι έως και τέσσερις αισθητήρες – συμπεριλαμβανομένης της ροπής στον ρότορα, των υδραυλικών πιέσεων και της φόρτωσης υλικού – χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτωσης.



Το νέο σύστημα αισθητήρων ανιχνεύει την προ-συμπίεση της χορτονομής ακριβώς πάνω από τον ρότορα και ενεργοποιεί το δάπεδο της ξύστρας πριν προκληθεί οποιαδήποτε μηχανική βλάβη. Ως αποτέλεσμα, το Jumbo 8000 μπορεί πάντα να κάνει τη βέλτιστη χρήση του χώρου μέσα στο θάλαμο φόρτωσης, ανεξάρτητα από τον τύπο της καλλιέργειας. «Κατά τη συγκομιδή ενσιρώματος, κάθε χρήστης μπορεί έτσι να αποκτήσει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα χορτονομής για να αυξήσει τα κέρδη του», επισημαίνει η κατασκευάστρια. Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του υλικού είναι το θεωρητικό μήκος τεμαχισμού. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του βαγονιού με το κοντά κομμένο ενσίρωμα.

Το καλά κομμένο υλικό μπορεί να συμπιεστεί καλύτερα, γεγονός που οδηγεί σε ταχύτερη μείωση της τιμής του pH. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό μειώνει τον κίνδυνο αποτυχίας της ζύμωσης και έχει θετική επίδραση στη σταθερότητα του ενσιρώματος. Από την άλλη πλευρά, έχει θετική επίδραση στην υγεία των ζώων και στην απόδοση της κτηνοτροφικής μονάδας. Ένα άλλο πλεονέκτημα που ενισχύει την απόδοση από το μικρότερο μήκος κοπής είναι η κατά 10% υψηλότερη πυκνότητα φόρτωσης σε σύγκριση με ένα βαγόνι με συμβατικό μήκος κοπής 34 χιλιοστά.



Το υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο προσθέτει επίσης μεγαλύτερη οικονομική αποδοτικότητα χάρη στην υψηλότερη πυκνότητα. Το πιο ψιλοκομμένο υλικό φέρνει όμως θετική επίδραση και στη συμπίεση στο σιλό. Απαιτείται λιγότερος χρόνος για τα μηχανήματα και τον χειριστή για τη διανομή και τη συμπίεση του ενσιρώματος. Παρά τη σχετικά μικρή απόσταση των μαχαιριών των 25 χιλιοστών, εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση του αυτόματου συστήματος ακονίσματος μαχαιριών AutoCut. «Αυτό εξοικονομεί καύσιμο αλλά και χρόνο», τονίζει η εταιρεία. Το AutoCut εγγυάται ότι τα μαχαίρια είναι πάντα αιχμηρά κατά τη λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, η απαίτηση ισχύος και η κατανάλωση καυσίμου μπορούν να μειωθούν έως και 20%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία