BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πλέον ευάλωτη στις καιρικές αλλαγές η γεωργία υπογραμμίζει ο Στουρνάρας

Η γεωργία στην Ελλάδα είναι ο τομέας που αναμένεται να πληγεί περισσότερο από τις αλλαγές του καιρού.

stournara_klimatiki_allagi

11
0

Τα παραπάνω ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζοντας τα τελευταία αποτελέσματα της μελέτης των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής που διενεργεί – τα τελευταία δέκα χρόνια - Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας μπορεί να μειώνεται κατά 2% σε ετήσια βάση μέχρι το 2050 και ακόμη περισσότερο μέχρι το 2100, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Το συνολικό κόστος για την ελληνική οικονομία είναι δυνατόν να φτάσει τα 701 δισ. ευρώ έως το 2100, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας σε συνέδριο για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η Τράπεζα της Ελλάδος συμμετέχει ενεργά στην έρευνα, τον εμπεριστατωμένο διάλογο και την παροχή επιστημονικής τεκμηρίωσης μέσω των δράσεων της διεπιστημονικής Επιτροπής για τη Μελέτη των Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, υπενθύμισε ο κ. Στουρνάρας.

Στην ΕΜΕΚΑ, οικονομολόγοι του περιβάλλοντος και της ενέργειας, σε συνεργασία με κλιματολόγους, φυσικούς, βιολόγους, μηχανικούς και κοινωνικούς επιστήμονες, εκπονούν μελέτες που αξιολογούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία, αναλύουν τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, και προτείνουν τρόπους προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας προς βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές