BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αναγγελία Δημόσιας Διαβούλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη κλιματική Αλλαγή

Αυτές τις μέρες, η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση για το μελλοντικό ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη κλιματική αλλαγή. Στόχος της διαβούλευσης είναι ο σχεδιασμός νέων ενεργειών, η ανταλλαγή πληροφοριών και η επίδειξη λύσεων που μπορούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ευρώπης.

European-Commission_4

5
0

Η μετάβαση προς μια οικονομία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το κλίμα είναι μια πρόκληση της ευρωπαϊκής επιτροπής και μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν δραστηριοποιηθούν όλοι οι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που αποκαλύπτει πως το 94% των πολιτών σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ επιθυμούν να γίνουν περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το 91% των πολιτών δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην ΕΕ. Σε αυτή την έρευνα, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevičius, δήλωσε πως «τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς. Με την Πράσινη Πράξη της Ευρώπης αυτές ακριβώς τις ανησυχίες των πολιτών θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις πως υπάρχει υποστήριξη για τις θεμελιώδεις αλλαγές που θα κάνουμε στην κοινωνία και την οικονομία μας και ότι οι άνθρωποι θέλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε αυτή την αλλαγή».

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή δρομολογεί επίσημα τις διαβουλεύσεις και για άλλα δύο σημαντικά θέματα πολιτικής στο πλαίσιο της Πράσινης Πράξης της Ευρώπης, καθώς δημοσίευσε δύο αρχικές εκτιμήσεις των αντίκτυπων του μηχανισμού προσαρμογής των συνόρων άνθρακα και την αναθεώρηση της οδηγίας για τη φορολογία της ενέργειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές