BACK TO
TOP
Θεσμικά

Σχέδιο σε τρία σκέλη για εργάτες γης Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων

Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα για ρύθμιση του πλαισίου που διέπει τους εργάτες γης προτείνει η Διεπαγγελματική Ένωση Πυρηνοκάρπων, εστιάζοντας τόσο σε άμεσες ενέργειες τροποποίησης του μενατανστευτικού κώδικα, όσο και σε μεσοπρόθεσμες λύσεις αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.

giannakakis_εθεασ

421
0

Στην τελευταία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, έγινε προσπάθεια για την διαμόρφωση θέσεων-προτάσεων με στόχο την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της έλλειψης εργατικού δυναμικού κυρίως  που είναι απαραίτητο τόσο για την παραγωγή στους αγρούς όσο και για τη μεταποίηση-τυποποίηση των φρούτων.

Εκεί εστιάσαν στην ανάγκη για τη μείωση των αναγκών σε εργαζομένους με βελτιώσεις στον τρόπο καλλιέργειας μέσω προγραμμάρτων αναδιάρθρωσης  που θα αξιοποιούν τη μηχανική καλλιέργεια.

Επιπλέον συζητήθηκε η δυνατότητα να τροποποιηθεί και απλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο όπως αυτό ισχύει σήμερα  στον Μεταναστευτικό Κώδικα, ενώ τέλος έμφαση δίνεται στο να διασφαλιστεί η παρουσία των απαιτούμενων εργατών για τη χρονιά που ξεκινάει μέσω μηχανισμού για εύρεση και  μετάκληση εργατών από μη όμορες τρίτες  χώρες όπως Ουκρανία, Μολδαβία, Αίγυπτος , Μπαγκλαντές ή η Ινδία.

Οι τρεις κατευθύνσεις που προτείνονται:

  1. Προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών σε εργαζομένους, η οποία απαιτεί την άμεση εξαγγελία προγρλαμματος αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, ώστε να υπάρξουν διαθέσιμες νέες καλλιέργειες (γραμμικές κατά βάση) που θα αξιοποιούν τη μηχανική καλλιέργεια, θα αυξάνουν την παραγωγικότητα και θα περιορίσουν ουσιαστικά τον αριθμό των απαιτούμενων εργαζομένων.
  2. Τροποποίηση και απλοποίηση του το νομοθετικού πλαισίου όπως αυτό ισχύει σήμερα στον Μεταναστευτικό Κώδικα.
  3. Η άμεση διασφάλιση της παρουσίας των απαιτούμενων εργατών για τη χρονιά που ξεκινάει και παράλληλα , το στήσιμο μηχανισμού για την εύρεση και μετάκληση εργατών από μη όμορες τρίτες  χώρες όπως Ουκρανία , Μολδαβία, Αίγυπτος , Μπαγκλαντές , Ινδία  κ.ά  .

Η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές