Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στα όρια της χρεοκοπίας λόγω αιγοπρόβειου

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 649o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Απριλίου μαζί με το περιοδικό Fresher....

Στα όρια της χρεοκοπίας λόγω αιγοπρόβειου

0
0

Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

• Κατακόρυφη πτώση στα κηπευτικά µε την διήµερη απεργία της ΠΝΟ σελ. 44

Οικονομία

• Με ενιαίο ασφάλιστρο οι διαδοχικές φυτεύσεις σε όλα τα φυλλώδη σελ. 6

Επενδύσεις

• «Κολλάει» το µηχανογραφικό στα Σχέδια, τρέχουν οι αγρότες σελ.16

Εμπορεύματα

• Αρκετές ποσότητες στις αποθήκες, η καλή ροή ζητούµενο στο ελαιόλαδο σελ. 22

 

Editorial

Ο τοµέας της αγροτικής παραγωγής έχει αλλάξει θεαµατικά τα τελευταία χρόνια και όποιος µένει προσκολληµένος πεισµατικά στο παραδοσιακό πρότυπο αγρότη µάλλον υποθηκεύει το επαγγελµατικό του µέλλον.  

Με βάση το διεθνές περιβάλλον µέσα στο οποίο καλείται να αναπτυχθεί η αγροτική δραστηριότητα, αφενός έχει να αντιµετωπίσει οξύ ανταγωνισµό, αφετέρου έχει να επωφεληθεί από νέα, τεχνολογικά και άλλα µέσα, τα οποία διευκολύνουν σε σηµαντικό βαθµό την ανάπτυξη. Παλιότερα λέγαµε ότι ο αγρότης οφείλει να γίνει επαγγελµατίας, µετά µιλούσαµε για τον αγρότη επιχειρηµατία, σήµερα, τύχη στο παγκόσµιο οικονοµικό γίγνεσθαι, έχει µόνο ο αγρότης που είναι πάρα πολύ καλός επιχειρηµατίας.

Στα κηπευτικά για παράδειγµα, η παραδοσιακή παραγωγή υπαίθριας ντοµάτας, µάλλον δεν έχει καµιά τύχη στην παγκοσµιοποιηµένη αγορά της ντοµάτας. Ενδεχοµένως να υπάρχουν πάντα οι λίγοι επίµονοι καταναλωτές που να προτιµούν να προµηθεύονται τα κηπευτικά τους από τον πάγκο κάποιου παραγωγού που «κάνει» κάτι λίγες ντοµάτες και µερικά ακόµα ζαρζαβατικά, ωστόσο, αυτό δεν συνιστά οργανωµένη αγορά. Το παιχνίδι παίζεται στην παραγωγή των συστηµατικών θερµοκηπίων ή στα οργανωµένα θερινά διχτυοκήπια, όπου οι αποδόσεις είναι 5πλάσιες, δηλαδή πάνω από 25 τόνους το στρέµµα, µε τις υπαίθριες να φθάνουν δύσκολα τους 5 τόνους το στρέµµα. (σχετικό ρεπορτάζ σελ. 10 και στο ενθετο περιοδικό Fresher).             

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire