Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παράδοξο αγρότες να εκπροσωπούνται από ιδιώτες στη Copa

Το θέμα της εκπροσώπησης των Ελλήνων αγροτών από ιδιώτες στις COPA – COGECA τέθηκε εμφατικά στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΚΕΟΣΟΕ.

Παράδοξο αγρότες να εκπροσωπούνται από ιδιώτες στη Copa

6
0
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο πρόεδρος της  ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου όσο και ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Β. Αργύρης καταφέρθηκαν με δριμύτητα κατά της εκπροσώπησης του αγροτικού χώρου από εκπροσώπους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις των εθνικών αντιπροσωπευτικών οργάνων . Ειδικότερα κ. Μάρκου ανέφερε  ότι ο αγροτικός πληθυσμός δεν μπορεί να εκπροσωπείται από εκπροσώπους ανωνύμων εταιρειών με ψευδεπίγραφο αγροτικό και συνεταιριστικό χαρακτήρα, επιρρίπτοντας ευθύνες για την εξέλιξη αυτή και σε συνεταιριστικά στελέχη. Γνωστοποίησε επίσης ότι έχει αποσταλεί επιστολή που επισημαίνει το παράδοξο της νυν εκπροσώπησης, στις COPA – COGECA.
Να ξεκινήσει  η ΚΕΟΣΟΕ εκστρατεία για την ενοποίηση του κλάδου και μέχρι τότε να αναστείλει τη συμμετοχή της,  όπως άλλωστε και όλοι οι συνεταιρισμοί από τις σημερινές οργανωτικές   εκφράσεις,  που δεν  ανταποκρίνονται στην ενότητα του χώρου, πρότεινε ο κ. Αργύρης.
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο, στην συνέλευση τονίστηκε ότι:

 

  • Ο Ε.Φ.Κ. στο κρασί έχει πλέον καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο και ειδικά στους συνεταιρισμούς και είναι πλέον επιτακτικό να περιληφθεί η κατάργησή του στις φοροελαφρύνσεις, που ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση
  • Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για την βιωσιμότητα της ελληνικής αμπελουργίας, θα λειτουργήσει «τυπικά» για την δέσμευση μεταξύ φορέων και πολιτείας, αφού εν πολλοίς είναι γνωστά τα αίτια της αρνητικής βιωσιμότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και η λύση που δεν είναι άλλη από τη συσπείρωση των αμπελουργών σε συνεταιρισμούς.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία