Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Οι κρεοπώλες ετοιμάζονται για τα Butcher Awards

Ο πρώτος διαγωνισμός κρεοπωλών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με στόχο να φέρει πιο κοντά τους επαγγελματίες του χώρου με τους καταναλωτές, σε μια γιορτή κρέατος....

Οι κρεοπώλες ετοιμάζονται για τα Butcher Awards

0
0

Το επάγγελμα του κρεοπώλη αναβαθμίζεται και τα «The Butcher Awards» έρχονται για να συμβάλουν στην αποτελεσματική μετάβαση στο κρεοπωλείο της νέας γενιάς. Πρόκειται για τον 1ο Διαγωνισμό Κρεοπωλών που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, βασικός στόχος του οποίου είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του επαγγέλματος του κρεοπώλη, σύμφωνα με τους διοργανωτές και εμπνευστές του, Στέλιο Μαστοράκο, chef και ιδρυτή της 1ης Πιστοποιημένης Ιδιωτικής Σχολής Κρεοπωλών στην Ελλάδα MEAT PRO και Παναγιώτη Μπελτζινίτη, φωτογράφο και ιδρυτή του εξειδικευμένου στο τρόφιμο στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας SayCheese, οι οποίοι ανακοίνωσαν τον διαγωνισμό σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της σχολής MEAT PRO, στην Αθήνα.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διαρκέσει 4 ώρες και θα συμμετάσχουν σε αυτήν 10 ομάδες τριών πιστοποιημένων κρεοπωλών ή δύο πιστοποιημένων κρεοπωλών και ενός πιστοποιημένου μάγειρα. Κάθε ομάδα θα διαγωνισθεί σε ψυχόμενο ειδικά διαμορφωμένο container, προσομοίωση κρεοπωλείου, με ψυγείο - βιτρίνα 2 μέτρων, την οποία θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι να διαμορφώσουν εκθέτοντας τις δημιουργίες τους από ομοιόμορφες και ίσες ποσότητες κρέατος, έχοντας στην διάθεσή τους όλες τις πρώτες ύλες που θα χρειαστούν, καθώς και μερικά συστατικά της επιλογής τους.

Ο Στέλιος Μαστοράκος, chef και ιδρυτής της 1ης Πιστοποιημένης Ιδιωτικής Σχολής Κρεοπωλών στην Ελλάδα MEAT PRO

Δύο επιτροπές θα διασφαλίσουν το αδιάβλητο του πρώτου διαγωνισμού παγκοσμίως, ο οποίος πραγματοποιείται σε ψυχόμενο περιβάλλον, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Ειδικότερα, η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους κρεοπώλες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Δανία, οι οποίοι θα κρίνουν τόσο την εμφάνιση της βιτρίνας, τις κοπές και τις συσκευασίες, όσο και την γεύση τους, αφού οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους διαγωνιζόμενους να ψήσουν επιτόπου κάποιο κομμάτι κρέας. Από την άλλη, η επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ένας κτηνίατρος, ένας τεχνολόγος τροφίμων και ένας καθηγητής κρεοπώλης, διασφαλίζουν την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και των υγειονομικών κανόνων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά σε γιγαντοοθόνη την εξέλιξη της διαδικασίας, ενώ στο τέλος θα μπορούν και αυτοί, ηλεκτρονικά να ψηφίσουν την καλύτερη βιτρίνα.

Ο κ. Μαστοράκος επεσήμανε πως τα The Butcher Awards στοχεύουν, αφενός στην στήριξη του επαγγέλματος του κρεοπώλη, και  αφετέρου στη σύνδεση του κρεοπώλη με τον καταναλωτή. «Θέλουμε να τα επιτύχουμε και τα δύο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του τομέα του κρέατος και ειδικότερα των κρεοπωλών. Οι επισκέπτες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως ο σύγχρονος κρεοπώλης δεν εκπαιδεύεται μόνο στην τεχνική, αλλά και στην τέχνη, μέρος της οποίας είναι και η σχέση με τον καταναλωτή».

Ο κ. Μπελτζινίτης αναφερόμενος στην απόφαση του studio SayCheese να είναι συνδιοργανωτής στα THE BUTCHER AWARDS, επεσήμανε τους στενούς δεσμούς της «εικόνας» με την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό και τον πολιτισμό. «Μέσα από το φακό καταγράφουμε επί δεκαετίες την εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων», τόνισε, «και αυτή τη στιγμή στον τομέα των κρεοπωλείων συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές. Επιλέξαμε αυτές τις αλλαγές να μην τις καταγράψουμε απλά οπτικά, αλλά να συμβάλουμε ώστε να συμβούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

O Παναγιώτης Μπελτζινίτης, φωτογράφος και ιδρυτής του εξειδικευμένου στο τρόφιμο στούντιο διαφημιστικής φωτογραφίας SayCheese.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Institute of Meat της Αγγλίας, του ZBC The Danish Meat Trade College της Δανίας, της σχολής κρεοπωλών του Παρισιού Ecole Professionnelle de la Boucherie de Paris, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος – ΕΔΟΚ, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – ΣΕΒΕΚ και της Ένωσης Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής "Οι Ταξιάρχες".

Για περισσότερες πληροφορίες στο site της διοργάνωσης: thebutcherawards.com


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire