Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μονάδα ζωοτροφών ετοιμάζει ο συνεταιρισμός Καλαβρύτων

Η ίδρυση και κατασκευή μονάδας παραγωγής ζωοτροφών, αλλά και η επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του τυροκομείου του συνεταιρισμού περιλαμβάνονται στα επενδυτικά πλάνα του αγροτικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπως αυτά...

Γενική συνέλευση στον ΑΣ Καλαβρύτων στις 20 Ιουνίου

0
0

Μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2017, ανήλθε σε 26.257.360 ευρώ, με το σύνολο του πλεονάσματος- κέρδους, να είναι 2.285.430 ευρώ προ φόρων. Όπως επισημάνθηκε, το πλεόνασμα δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα, μιας σταθερής πορείας επί 35 χρόνια με τις τιμές αγοράς του γάλακτος στους κτηνοτρόφους να είναι υψηλές, με την μέση τιμή στο πρόβειο 1,04 ευρώ και στο γίδινο 0,63 ευρώ, αρκετά πάνω από ό,τι στην υπόλοιπη αγορά.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση του συνεταιρισμού αναφέρει τα εξής:

Η κεντρική πορεία του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, η διαχρονική ποιότητα των προϊόντων του, η στήριξη εκατοντάδων παραγωγών, η απασχόληση δεκάδων εργαζομένων και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια, κυριάρχησαν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», που έγινε στα γραφεία του Συνεταιρισμού τη  Τρίτη 26 Ιουνίου παρουσία τακτικών και προαιρετικών μελών, που υπερψήφισαν και ενέκριναν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παύλος Σατολιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο υποδιευθυντής Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο Ορκωτός Λογιστής Γεώργιος Κουτρουμάνης, έκαναν αναλυτική παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών στοιχείων χρήσεως 1/1/2017 έως 31/12/2017, που δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2017, ανήλθε σε 26.257.360 ευρώ, με το σύνολο του πλεονάσματος- κέρδους, να είναι 2.285.430 ευρώ προ φόρων. Όπως επισημάνθηκε, το πλεόνασμα δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα, μιας σταθερής πορείας επί 35 χρόνια με τις τιμές αγοράς του γάλακτος στους κτηνοτρόφους να είναι υψηλές, με την μέση τιμή στο πρόβειο 1,04 ευρώ και στο γίδινο 0,63 ευρώ, αρκετά πάνω από ό,τι στην υπόλοιπη αγορά.

Η ποσότητα αιγοπρόβειου γάλακτος που συγκεντρώθηκε, το 2017, ανήλθε στους 20.000 τόνους περίπου. Η παραγωγή έφτασε τους 4.300 τόνους για την βαρελίσια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, το γίδινο τυρί, την ΦΕΤΑ ΠΟΠ δοχείο παράλληλα με τα υποπροϊόντα- ξηρή μυζήθρα, γιαούρτι, Αφίρι, Ανθότυρο βούτυρο- αλλά και της συσκευασμένης ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ 400 γρ.

Αναφορά έγινε και στις εξαγωγές, οι οποίες στης ΗΠΑ έφτασε τους 100 τόνους περίπου, ενώ η Διοίκηση επανέλαβε ότι θα επιχειρήσει αύξηση του μεριδίου της στις διεθνείς αγορές.

Οι ομιλητές, αναφέρθηκαν στην θετική αποκλειστική συνεργασία με τον όμιλο «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», που πλέον δίνει δυνατότητα στο συνεταιρισμό να διαθέτει αποκλειστικά τη βαρελίσια ΦΕΤΑ ΠΟΠ και τα υπόλοιπα προϊόντα του σε 500 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και σε 18 σημεία στην Κύπρο.

Επίσης μίλησαν για την είσοδο του συνεταιρισμού στην αγορά με το φρέσκο αγελαδινό γάλα, από νέα μέλη-παραγωγούς του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, που λειτουργούν ως «Ομάδα Παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων», με τα ανάλογα οφέλη από Κοινοτικούς Πόρους.

Οι διοικούντες, επεσήμαναν τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγόμενης βαρελίσιας ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ, όσο και της πρώτης ύλης αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος, σε μία περίοδο που στην αγορά παρατηρούνται αθρόες εισαγωγές γάλακτος και προϊόντα αμφίβολης ποιότητας.

Στην ενημέρωση για τα επενδυτικά σχέδια, υπογραμμίστηκε η περιβαλλοντική ευαισθησία και η αποφασιστικότητα εκσυγχρονισμού των υποδομών του συνεταιρισμού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού Παύλος Σατολιάς και πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τη «Νέα ΚΑΠ» και τη Διεπαγγελματική της Φέτας, ενώ αναφέρθηκε στη σύσταση Επιτροπής Νέων Συνεταιρισμών μελών, ηλικίας μέχρι 40 ετών, που θα στελεχώσουν μια Διοικούσα Επιτροπή για παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του συνεταιρισμού.

Προτεραιότητα για το συνεταιρισμό είναι  και η εκπαίδευση των μελών του, επενδύοντας μεγάλα κονδύλια.

Τέλος η γενική συνέλευση ενέκρινε:

1) Τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 1/1/2017 έως 31/12/2017.

2) Την υποβολή αιτήματος επένδυσης ύψους 5 εκατ. Ευρώ στο Μετρό 4.2.1 του ΥΠΑΑΤ, με 50% επιδότηση -25% ίδια συμμετοχή και τραπεζικό δανεισμό, που στόχο έχει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Τυροκομείου του Συνεταιρισμού. Οι δράσεις του επενδυτικού σχεδίου περιλαμβάνουν την κατασκευή συσκευαστηρίου, τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού και την παραγωγή Βιοαερίου, που θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη, την αγορά μεταφορικών μέσων και την κατασκευή χώρων ωρίμανσης των προϊόντων.

3) Την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 για την Ίδρυση και κατασκευή Μονάδας Παραγωγής Ζωοτροφών, στην περιοχή Χόβολη του Δήμου Καλαβρύτων (επί της Ε.Ο. 111). Το έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. Ευρώ είναι κατά 45% επιδοτούμενο μέσω φορολογικής απαλλαγής και το υπόλοιπο ίδια συμμετοχή.

Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του συνεταιρισμού Καλαβρύτων ευχαρίστησαν, τα μέλη του συνεταιρισμού, το επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό προσωπικό, μόνιμο και εποχικό για τη συμβολή τους στην σταθερά θετική πορεία του συνεταιρισμού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire