Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Πολιορκία» από τη νέα γενιά φέρνει ο ανασχηματισμός

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 666o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 16 Αυγούστου.

«Πολιορκία» από τη νέα γενιά φέρνει ο ανασχηματισμός

18
0
Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

Νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών από το 2019 για τους αγρότες

Επενδύσεις

Σήμα Επισκέψημου Οινοποιείου από το υπουργείο Τουρισμού

Εμπορεύματα

Οι εξελίξεις στην Τουρκία επηρεάζουν το ελληνικό κελυφωτό φιστίκι

Editorial

Η σηµερινή κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της µια ιστορική ευκαιρία να καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού, ως, η αρχή του καινούργιου, αντί να φαντάζει, στα µάτια της κοινής γνώµης, σαν, το τέλος του παλιού. 

Τα περιθώρια παρεµβάσεων ήταν ακόµα µεγαλύτερα στο πεδίο της αγροτικής παραγωγής. Έναν χώρο περιφρονηµένο, κατά γενική οµολογία, ως χώρο στρατηγικής σηµασίας για την οικονοµία. Κι αυτό, παρά τον γαλαντόµο, πρώτο καιρό, συµµετοχής της χώρας στην Ε.Ε. ή και τα γενναία θαλασσοδάνεια προς τους συνεταιρισµούς, ως αντάλλαγµα της κοµµατικής επικυριαρχίας, τόσο στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ όσο και στα ύστερα της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης από το ιδιότυπο σχήµα των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ. καθίσταται σαφές ότι τίποτα από αυτά τα µεγάλα που µπορούσαν να γίνουν δεν έγιναν. Όχι γιατί έφταιξαν τα µνηµόνια, όχι γιατί αυξήθηκαν οι φόροι και οι εισφορές αλλά, γιατί, δεν εκτιµήθηκαν σωστά τα πράγµατα. Ακόµα και στις λίγες περιπτώσεις που κάτι πήγε να γίνει, ο κυβερνητικός µηχανισµός δείλιασε, κάτω από το φόβο του πολιτικού κόστους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο νέα κυβέρνηση που να υπολόγιζε, εξ αρχής, τόσο πολύ, το πολιτικό κόστος. Από την πρώτη στιγµή, άµυνα και κινήσεις ψηφοθηρίας. 

Έτσι, δεν καταργήθηκαν, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούµενα, τα ιστορικά δικαιώµατα, δεν αποκαταστάθηκε η τάξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν ήρθε ποτέ το ΟΣ∆Ε σπίτι του, δεν διασώθηκε, προς όφελος των αγροτών, η συνεταιριστική περιουσία, δεν δόθηκαν κίνητρα για να περάσει η αγροτική γη στους ανθρώπους που την καλλιεργούν, δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα τα αναπτυξιακά προγράµµατα, δεν χωρίστηκε η χώρα σε παραγωγικές ζώνες, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραµµατισµός και η λειτουργία των αγροτικών εκµεταλλεύσεων. Μας τα χρωστάει όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας, για µια… επόµενη τετραετία.   Agrenda

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία