BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταστροφές στα Ψαχνά Ευβοίας από το «Ζορμπά»

Έστησε τρελό χορό ο κυκλώνας «Ζορμπάς» το Σαββατοκύριακο και στην Εύβοια, πιάνοντας το ρυθμό από κει που τον άφησε ο «Ξενοφών». Δύο ονόματα τόσο αγαπητά στο πανελλήνιο, έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα μισητά για την καταστροφή που σπείραν στο διάβα τους.

zorbas-plimmira-xwrafi

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

13
0

Το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο για την χώρα μας άρχισε με ξαφνική κακοκαιρία και καταιγίδα κι συνεχίστηκε με τον μεσογειακό κυκλώνα που διαμορφώθηκε νοτιανατολικά της Ελλάδας και έπληξε την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Αττική, την Εύβοια, φτάνοντας ως την Κρήτη.




Στο ένα μέτρο πλέον σε πολλά σημεία φτάνει το νερό στις δεντροκαλλιέργειες στα Ψαχνά της Εύβοιας αναφέρει ο αγρότης Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ανήμπορος όπως όλοι μπροστά στην καταστροφή, περιμένει να τραβηχτούν τα νερά στα 50 πλημμυρισμένα στρέμματά του για να αρχίσει να μετράει πληγές.




 «Ούτε σε τρία χρόνια δεν θα επανέρχεται η γονιμότητα στο έδαφος, καθώς τα κανάλια έσπασαν και οι χείμαρροι πλημμύρησαν τα κτήματα και τα οργανωμένα χωράφια που ετοιμάζαμε για την σπορά πατάτας. Τα φερτά υλικά σκέπασαν τα πάντα και φυσικά τις καλλιέργειες λάχανου, μπρόκολου και μαρουλιού που ήταν πάνω σε συγκομιδή. Αυτά ελπίζουμε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, όμως για τους υπόλοιπους δεν προβλέπετε, εκτός και αν αποφασίσει η Πολιτεία να παρέμβουν τα ΠΣΕΑ, ώστε να αποζημιωθεί το φυτικό κεφάλαιο.

    Προς το παρόν περιμένουμε ανήμποροι να κάνουμε οτιδήποτε περιμένοντας να αποτραβηχτούν τα νερά και μετά θα αρχίσουμε ξανά τον αγώνα για να σωθεί και να καρπίσει ότι απέμεινε».          

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία