BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Φθινοπωρινά λαχανικά στον κήπο του σχολείου Τριανδρίας

Την Κυριακή το πρωί οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας φύτεψαν τον λαχανόκηπο που έχουν δημιουργήσει και καλλιεργείται για 4η χρονιά φέτος.

alaxanika

15
0

Την εκδήλωση, μία ανοιχτή γιορτή, με τίτλο «Ο κήπος μας γιορτάζει», διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας.

O λαχανόκηπος του 3ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής αποτελεί «αποτέλεσμα αγάπης και συνέργειας μεταξύ δασκάλων, μαθητών, γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας και εθελοντών φίλων του κήπου» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πέρα από τη σημαντική δραστηριότητα των μαθητών, μεγάλη είναι η συμβολή και υποστήριξη στη λειτουργία του λαχανόκηπου και στην οργάνωση της γιορτής, των γονέων των μαθητών και των δασκάλων του 3ου δημοτικού όπως και των εθελοντών φοιτητών του 8ου Κύκλου σπουδών του ΔΠΜΣ Αρχιτεκτονικής Τοπίου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό καθαρισμού και συντήρησης του κήπου.

Τεχνογνωσία και εδαφοβελτιωτικά μέσα για τον λαχανόκηπο των μαθητών παρέχει το Αγρόκτημα ΑΠΘ & το Εργαστήριο Ανθοκομίας ΑΠΘ, ενώ στη γιορτή συμμετέχει και η εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ.

Φυτώρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιωτικά προσέφεραν τα απαραίτητα φυτά για τον λαχανόκηπο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ / φωτογραφία αρχείου του ΑΠΕ, ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία